Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Kimi Raikkonen

Raikkonen heeft Alfa Romeo onder de duim: "Als ze klagen, ben ik weg"

Kimi Raikkonen is bij Alfa Romeo de koning te rijk. Naar eigen zeggen weet het team namelijk heel goed dat als ze klagen over zijn levensstijl, hij zijn biezen pakt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Kimi Raikkonen is nu eenmaal Kimi Raikkonen. Hij zal altijd dezelfde blijven, wat inhoudt dat hij een broertje dood zal blijven houden aan Formule 1-gerelateerde zaken die niet in de cockpit plaatsvinden, én dat hij er weg van het circuit zijn eigen levensstijl op nahoudt. Zo sprong hij ooit van een gebouw in een zwembad en stapt hij graag op een crossmotor.

Alfa Romeo zal hem daarin geen strobreed in de weg leggen, daar heeft de Fin wel voor gezorgd toen hij voor het eerst met het team om de tafel ging zitten: "Ik vertelde ze direct dat als ze gingen klagen over mijn manier van leven, dat ik zou vertrekken."

"Natuurlijk zijn er gevaarlijke dingen in het leven, maar volgens mij is het voldoende om daar pas over de spreken als er daadwerkelijk iets gebeurt. Bovendien zal ik altijd voorzichtig proberen te zijn."

Raikkonen gaat er vanuit dat hij de vrijheid krijgt van Alfa Romeo om te doen wat hij wil, maar helemaal zeker weet hij dat niet: "Geen idee of er iets over is vastgelegd in mijn contract, ik heb mijn contract nooit gelezen. Ik hecht niet al teveel waarde aan dat document."

Als het Hongaarse magazine Vezess Raikkonen tot slot vraagt of hij na zijn actieve loopbaan als Formule 1-coureur een rol in het management van de sport zou overwegen, moet Raikkonen lachen: "Dat is niks voor mij. In de Formule 1 wordt meer politiek bedreven dan in de meeste landen."

10 reacties

    Breaking Marko: ‘Zoveel tijd wint Mercedes op Red Bull met het DAS-systeem’