Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Kimi Raikkonen

Exclusief: Raikkonen hekelt 'grijs gebied' in F1: "Je kan met heel veel dingen wegkomen"

Kimi Raikkonen denkt dat er uit het huidige regelboek van de Formule 1 prima een groot deel geschrapt kan worden. Racen anno 2021 is volgens de Fin daarbij heel anders in vergelijking met toen hij twintig jaar geleden zijn debuut maakte in de sport.

Raikkonen Imola
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Kimi Raikkonen rijdt al sinds 2001 in de Formule 1 en heeft door de jaren heen de nodige reglementswijzigingen meegemaakt. In een exclusief interview met RacingNews365 blikt de Fin terug op zijn carrière en zegt hij dat het er vroeger heel anders aan toe ging.

"Vroeger waren coureurs misschien wat oneerlijker, nu heb je op een bepaalde manier wel regels nodig", meent Raikkonen. "Maar ik denk dat je heel wat regels wel kan schrappen als je op andere gebieden wat harder optreedt. Ik bedoel niet dat je meer moet straffen, maar als je gestraft wordt voor iets wat je verkeerd doet, zouden mensen het misschien niet meer doen omdat ze weten dat ze ervoor bestraft kunnen worden."

Volgens Raikkonen is er tegenwoordig een soort 'grijs gebied' waarin coureurs drie kansen krijgen voordat ze daadwerkelijk een straf aan hun broek krijgen. "Iedereen maakt daar natuurlijk gebruik van. Maar als je zegt 'dit gebeurt er als je dat doet', doen we het niet omdat we het weten. Nu kan je met heel veel dingen gewoon wegkomen."

Eén van de reglementswijzigingen die Raikkonen meemaakte, was het verbod op testen tijdens het seizoen zelf. The Iceman zou soms best wel eens wat vaker in het seizoen een testrondje willen maken. "Soms zou ik dat best wat meer willen doen of het zo regelen dat je zou kunnen kiezen wanneer je dat doet. Bijvoorbeeld dat je tien dagen krijgt en dan zelf mag bepalen wanneer je ze gebruikt."

Vroeger werd er echter wel minder geracet, dus was er ook meer tijd om te testen. Dat vond Raikkonen lastiger dan nu, bekent hij. "Ik geef de voorkeur aan meer racen in plaats van meer testen, maar zoals met alles is er wel een grens. Vorig jaar raceten we min of meer bijvoorbeeld alleen maar in Europa. Dat ging prima en was voor iedereen makkelijker, maar wij bepalen niet waar we heen gaan."

Ook interessant:

Strijd Verstappen en Hamilton wordt in de laatste bocht van de laatste race beslist

De titelstrijd in 2021 wordt ongemeen spannend. Wordt het Max Verstappen of Lewis Hamilton? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk doen hun voorspellingen in de laatste RN365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

4 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten