© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Raikkonen kreeg op Monza de bons van Ferrari

13 sep. 2018 13:16 René Oudman 3 reacties
Het was een interessant weekend, de Italiaanse Grand Prix van 2018. Een van de onderwerpen was de pole van Kimi Raikkonen, waar teammaat Sebastian Vettel bepaald niet blij mee was. Twee weken later komen de gebeurtenissen in een ander licht te staan: Raikkonen wist op dat moment al dat zijn Ferrari-tijd er na dit seizoen op zit.

De 38-jarige Fin moet wijken voor Charles Leclerc, zo werd eerder deze week wereldkundig gemaakt. The Iceman vertrekt op zijn beurt naar Sauber, het team waarvoor hij zeventien jaar geleden zijn entree in de Formule 1 mocht maken.

Desgevraagd in de persconferentie voor de Grand Prix van Singapore erkent Raikkonen in Italië te hebben vernomen dat er in 2019 geen plaats meer voor hem is bij Ferrari, een besluit dat door de top van het merk werd genomen - en dus niet door de Fin zelf.

"In Monza kreeg ik te horen dat we er na dit seizoen mee kappen", sprak Raikkonen, die vervolgens snel heeft gehandeld. "Ik ken natuurlijk nog wel wat mensen bij Sauber vanwege mijn tijd aldaar en toen zijn de gesprekken snel gestart. Het plan om terug te keren bij Sauber is er niet altijd geweest, je weet immers nooit hoe het leven gaat."

Wie volgend jaar als teamgenoot van Raikkonen bij Sauber door het leven mag gaan, is nog onbekend. Huidig Sauber-rijder Marcus Ericsson en Ferrari-reserve Antonio Giovinazzi worden de grootste kansen toegedicht.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen