Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Raikkonen: "Ik had Verstappen meer ruimte kunnen geven"

Eén van de meest besproken incidenten na de Grand Prix van Japan was het akkefietje waarbij Max Verstappen en Kimi Raikkonen waren betrokken. De Finse Ferrari-coureur probeerde de 21-jarige Nederlander aan het einde van de eerste ronde op het circuit van Suzuka aan te vallen, waarop de Red Bull-rijder zich verremde. Bij het terugkeren op de baan kwam Verstappen volgens de wedstrijdleiding hinderlijk voor Raikkonen terecht.

Daardoor kreeg Verstappen een tijdstraf van vijf seconden opgelegd. De Nederlander loste die in tijdens zijn eerste en enige bandenwissel, door vijf tellen langer bij zijn pitcrew stil te staan. Achteraf was Verstappen niet te spreken over de hoogte van de straf.

Raikkonen erkent naderhand dat hij Verstappen minder problemen had kunnen bezorgen door een andere lijn te kiezen. "In een ideale wereld had ik hem iets meer ruimte kunnen geven", spreekt de bijna 39-jarige Fin. "Ik probeerde buitenlangs te gaan en weet dat het soms lastig is om een stuurbeweging te laten werken als je over een kerbstone bent gereden. Ik denk niet dat hij met opzet iemand probeerde te raken. Als we naast elkaar rijden op de baan en hij mij af zou proberen te steken, dan weten we allemaal wat er kan gebeuren", besluit Raikkonen cryptisch.

Achter Verstappen en diens Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo kwam Raikkonen uiteindelijk op de vijfde plaats over de eindstreep, Ferrari-collega Sebastian Vettel werd zesde. De Grand Prix van Japan werd een eenvoudige prooi voor Lewis Hamilton, die dankzij zijn negende seizoenszege op het punt staat om zijn vijfde wereldtitel binnen te halen.

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto