Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Kimi Raikkonen

Raikkonen: "Ik zet misschien wel nooit meer een voet in de Formule 1-paddock"

Nu Kimi Raikkonen een punt achter zijn Formule 1-carrière heeft gezet, zal hij niet meer terug te vinden zijn op de grid. De gepensioneerde wereldkampioen zal mogelijk ook niet meer naast het asfalt te zien zijn.

Raikkonen crash Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na een imposante carrière in de Formule 1 heeft Kimi Raikkonen voorgoed afscheid genomen van het racen in de koningsklasse. Of de Fin de sport gaat missen weet hij nog niet, maar hij is niet heel enthousiast over het hele circus om de races heen. "De tijd zal het leren", zegt hij bij SportBild over het missen van de F1. "Maar wat ik wel weet: racen was het enige dat ik leuk vond!"

"Ik zet misschien wel nooit meer een voet in de paddock. De Formule 1 was nooit mijn leven. Er waren altijd belangrijkere dingen voor mij, daar verandert niks aan. Ik ben niet gestopt omdat ik de kracht er niet meer voor had, maar omdat ik betere dingen te doen heb dan het zitten in vliegtuigen en het verblijven in hotels."

Veel voormalig coureurs zijn nog regelmatig te vinden in de paddock, maar Raikkonen heeft duidelijk andere prioriteiten. Familie is enorm belangrijk voor de enkelvoudig wereldkampioen. Los van tijd spenderen met zijn vrouw en kinderen heeft hij weinig concrete plannen. "Mijn kinderen willen een hond, maar we weten het nog niet. Misschien is het al genoeg voor ze dat ik meer tijd thuis spendeer."

Afscheid in Abu Dhabi was prima voor Raikkonen

Tijdens zijn laatste raceweekend in de F1, de GP van Abu Dhabi, crashte Raikkonen. Het maakt hem echter niet zoveel uit. "Wat is een perfect afscheid? Ik ben gewoon blij dat het over is. Zelfs het feit dat ik de laatste race niet ben gefinisht, maakt me niets uit."

Gevraagd of hij nog een advies wil delen met zijn volgers, reageert hij op de typische Raikkonen-wijze. "Veel mensen hebben mij advies proberen te geven, maar daar heb ik nooit naar geluisterd. Ik doe altijd mijn ding en heb geen spijt. Iedereen moet doen wat voor zichzelf het beste is in het leven."

Ook interessant:

Maakt de F1 zich zorgen over GP Australië na het weigeren van Djokovic?

In 2022 moet de Formule 1 weer gaan racen in Melbourne, Australië. Het land hanteert een zeer streng coronabeleid, wat problemen kan brengen in de sportwereld. Dit zagen we al bij tennisser Novak Djokovic. Moet de F1 zich ook zorgen maken?

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na knotsgekke GP Australië