Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen: 'Indianenverhalen over mijn toekomst laten mij koud'

Ferrari-coureur Kimi Raikkonen kan weinig met al het gespeculeer over zijn toekomst. Veel mensen verwachten dat dit het laatste F1-seizoen van de Fin is, maar zelf denkt hij daar anders over.

Kimi Raikkonen draait al ruim 15 jaar mee in de Formule 1. De Fin behaalde in 2007 zijn enige wereldtitel en leek de laatste jaren veel van zijn glans verloren te hebben. Teamgenoten Alonso en Vettel versloegen hem met duidelijke cijfers en 'the iceman' wacht al sinds 2013 op een nieuwe F1-zege. Het commentaar en gespeculeer is al jaren bezig en laat Kimi koud. "Het is ieder jaar hetzelfde liedje, al zo lang als ik me kan herinneren. Misschien al wel 15 jaar lang."

"Ik doe mijn werk en ik geniet van het racen. Dat is ook de enige reden waarom ik hier ben. Voor de rest zien we wel wat de toekomst brengt. Ik ken het team goed en we weten wat onze doelen zijn. Als dat allemaal bij elkaar aansluit en het gevoel goed is dan zien we wel wat er gebeurt." "Op dit moment ligt mijn enige focus bij het maximale uit dit seizoen halen en is het seizoen nog lang niet over." Raikkonen lijkt dit jaar in een betere vorm te steken dan voorgaande jaren. Desondanks bedraagt zijn achterstand op WK-leider Hamilton al 22 punten.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"