Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alfa Romeo Racing

Raikkonen is en blijft stoïcijns: “Punten zijn punten”

Negentien (!) jaar geleden alweer maakte Kimi Räikkönen een verpletterend debuut in Melbourne. Achter het stuur van een Sauber en met een voorwaardelijke superlicentie op zak eindigde de Fin als zesde. Nu 313 starts verder, wordt de veteraan niet warm of koud van wéér een seizoenstart. “Punten zijn punten, altijd.”

Raikkonen Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Inmiddels komt de wereldkampioen van 2007 alweer voor het tweede opeenvolgende jaar (en dus zijn derde in totaal) uit voor de renstal uit het Zwitserse Hinwil, dat tegenwoordig formeel als Alfa Romeo Racing door het leven gaat. De equipe beleefde een vrij probleemloze wintertestsessie in Barcelona, waarin het zelfs verrassend een paar keer bovenaan de tijdenlijsten opdook.

Räikkönen lijkt er niet warm of koud van te worden. "Het maakt mij niet uit of dit nu het begin van het seizoen of het einde is, elke race is de zelfde hoeveelheid punten waard", laat hij optekenen in de seizoens-vooruitblik van Alfa Romeo. "Het is altijd moeilijk te voorspellen waar je staat bij aanvang van het nieuwe seizoen. Al deden we het hartstikke goed tijdens de zes testdagen in Barcelona, pas hier in Melbourne weten we waar we echt staan. Er is hard gewerkt om de auto ten opzichte van vorig jaar te verbeteren. Ik heb er vertrouwen in dat we in Melbourne een goed resultaat kunnen neerzetten."

Teambaas Frédéric Vasseur spreekt op voorhand al van een mijlpaal. "Zo voelt het. Het seizoen mag dan net beginnen, we hebben er al maanden van hard werken in de fabriek opzitten en de twee wintertestweken. We zijn benieuwd waar we staan en ongeacht de uitkomst: we zullen niet op onze lauweren rusten."

Alfa Romeo eindigde vorig jaar als achtste in het WK voor constructeurs, wat door het team als tamelijk teleurstellend werd ervaren, gezien de blakende vorm van de renstal – nog onder de naam Sauber - in het jaar ervoor.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend