Raikkonen: "Makkelijke pole door neus geboord dankzij een Haas"

28 jul. 2018 16:25 René Oudman 1 reacties
Kimi Raikkonen versloeg Ferrari-teammaat Sebastian Vettel in de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije, maar de Fin denkt dat er veel meer in had gezeten dan zijn uiteindelijke derde plaats. Raikkonen kwam ruim een halve seconde tekort ten opzichte van polesitter Lewis Hamilton, maar daar waren volgens de 38-jarige een paar factoren aan te wijten.

"Een derde plek is niet ideaal", klinkt Raikkonen na afloop van de Hongaarse kwalificatie nuchter als altijd. "Het is zeer positief te noemen dat de wagen erg goed te besturen was en het een feest was om te rijden in de regen, maar we hadden pech op het einde. We verloren tijd bij de bandenwissel en kwamen achter een Haas vast te zitten", analyseert de Fin de benarde positie waarin hij verkeerde.

"Ik kwam in de spray terecht en daarom was er geen enkele mogelijkheid om harder te gaan. Dat is jammer, want ik had met een ruim verschil op pole kunnen staan. Dat is echter niet gebeurd. Morgen is een nieuwe dag", klinkt een optimistische Raikkonen. "We gaan alles geven om dan wel op de positie te staan waar we vandaag graag op hadden willen eindigen."

Raikkonen wist in het verleden bijzonder vaak naar het podium te rijden in Hongarije, maar slechts eenmaal werd hij als winnaar afgevlagd. Dat was in 2005, toen de Fin nog in dienst van McLaren zijn Grands Prix afwerkte. Afgelopen jaar werd Raikkonen tweede, kort achter zijn winnende teamgenoot Vettel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen