Raikkonen: 'Mercedes heeft meer motorvermogen dan de rest'

12 aug. 2017 15:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Italiaanse Scuderia Ferrari kent een uitstekend seizoen, maar moest haar meerdere erkennen in Mercedes op de (semi) snelle circuits. Een belangrijke reden hiervoor is dat concurrent Mercedes nog altijd meer motorvermogen heeft dan Ferrari.

Mercedes motor nog steeds oppermachtig

De oppermachtige krachtbron van de Duitsers stond aan de basis van liefst zes wereldtitels in de afgelopen drie seizoenen. Zelden was een merk zo dominant. Dit seizoen heeft Ferrari een zeer sterke auto, maar kan het op motorvermogen nog altijd niet mee met Mercedes.

Op de langzame circuits als Monaco en de Hungaroring is het team ijzersterk, maar in Canada, Baku en Silverstone was Mercedes duidelijk sneller. Circuits waarop vermogen een belangrijke rol speelt.

"Er zijn circuits die beter bij onze auto's passen, omdat er nog altijd gebieden zijn waarop wij ons moeten verbeteren. Zeker tijdens de kwalificaties. Mercedes heeft meer motorvermogen, maar er zijn meer aspecten die het resultaat bepalen."

"Het draait niet alleen om de layout van het circuit, waarbij je op voorhand kan zeggen of een circuit beter bij ons past of niet. De banden zijn ook erg belangrijk in het verhaal. Veel kleine dingen maken het verschil."

Direct na de zomerstop staan de GP's van België en de thuisrace in Italië op de kalender. Circuits die beter bij Mercedes passen. Met name op Monza wordt een dominant Mercedes verwacht door de sterke krachtbron. 

"Je kan zeggen dat het niet zo makkelijk wordt in Spa net als het in Hongarije was. We moeten onszelf verder verbeteren," weet Raikkonen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen