Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen: "Mijn houdbaarheidsdatum is nog niet verstreken"

Kimi Raikkonen is de oudste Formule 1-coureur op de grid en lijkt in 2019 bij Ferrari te blijven. Hoe lang kan de Fin nog doorgaan voordat hij snelheid inlevert?

Raikkonen wordt in oktober 39 jaar, maar presteert ondanks zijn hoge leeftijd nog altijd vrij goed voor Ferrari. Dit seizoen is de Fin een goede tweede man naast Vettel, waardoor hij af lijkt te stevenen op een nieuw contract voor 2019.

Hoe lang kan Raikkonen zijn niveau nog volhouden? "Dat is lastig om te voorspellen. Ik vind niet dat ik anders rijd dan tien jaar geleden en denk dat ik nog altijd goed presteer." "Als dat niet het geval zou zijn dan zou ik hier ook niet meer rijden. Mijn prestaties zijn ook de graadmeter om een moment te bepalen waarop ik ooit wil stoppen. Wie weet wanneer dat is? Ik in ieder geval niet. Mogelijk sta ik op een ochtend op en heb ik de snelheid niet meer in me."

Raikkonen gelooft niet dat er een houdbaarheidssticker op hem zit. Leeftijd is volgens de Fin slechts een getal, het draait uiteindelijk om de prestaties op de baan. "Het gaat daarbij om een gevoel wat je hebt. Mensen zeggen vaak dat je snelheid verliest naarmate je ouder wordt, maar die dag is voor mij nog niet aangebroken. Misschien komt die dag er wel dat ik opsta en mijn pace verloren ben. Zoiets zal het wel worden, ik heb nu geen houdbaarheidsdatum. Je wordt gewoon ouder en dan kan het ook ineens bergafwaarts gaan. Als je de snelheid hebt dan heb je die, als die weg is... dan is het klaar."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi