Raikkonen: "Net niet snel genoeg om de pole te pakken"

21 okt. 2018 00:50 Wanda Bisschop 0 reacties
Kimi Raikkonen leek even op weg te zijn naar de pole tijdens het laatste deel van de kwalificatie voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten. In de slotfase zakte hij echter nog terug naar de derde startplek achter Lewis Hamilton en Sebastian Vettel.

Door de gridstraf van Vettel start Raikkonen in de race vanaf de tweede plek. Vanaf die positie ziet de Fin in ieder geval volop mogelijkheden om het Mercedes in de race lastig te maken.

"Nou, ik kwam wel wat snelheid tekort voor de pole maar het was wel heel close vandaag," aldus Raikkonen op de opmerking van Martin Brundle dat de Fin voor zijn leeftijd nog steeds ongelofelijk snel is.

In tegenstelling tot de trainingen op de vrijdag zat Ferrari er op zaterdag zowel in de derde vrije training als in de kwalificatie goed bij. Raikkonen ziet de race dan ook vol vertrouwen tegemoet.

"De auto voelde vandaag een stuk beter dan op de vrijdag. Natuurlijk ga ik het gewoon proberen, het is tenslotte een lange race waarin er nog van alles kan gebeuren. Het is ook afwachten wat de banden gaan doen gezien het weer van vrijdag en vandaag. Ik start op de ultra's maar ik heb dan ook niet zoveel te verliezen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen