Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen: "Net niet snel genoeg om de pole te pakken"

Kimi Raikkonen leek even op weg te zijn naar de pole tijdens het laatste deel van de kwalificatie voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten. In de slotfase zakte hij echter nog terug naar de derde startplek achter Lewis Hamilton en Sebastian Vettel.

Door de gridstraf van Vettel start Raikkonen in de race vanaf de tweede plek. Vanaf die positie ziet de Fin in ieder geval volop mogelijkheden om het Mercedes in de race lastig te maken.

"Nou, ik kwam wel wat snelheid tekort voor de pole maar het was wel heel close vandaag," aldus Raikkonen op de opmerking van Martin Brundle dat de Fin voor zijn leeftijd nog steeds ongelofelijk snel is. In tegenstelling tot de trainingen op de vrijdag zat Ferrari er op zaterdag zowel in de derde vrije training als in de kwalificatie goed bij. Raikkonen ziet de race dan ook vol vertrouwen tegemoet. "De auto voelde vandaag een stuk beter dan op de vrijdag. Natuurlijk ga ik het gewoon proberen, het is tenslotte een lange race waarin er nog van alles kan gebeuren. Het is ook afwachten wat de banden gaan doen gezien het weer van vrijdag en vandaag. Ik start op de ultra's maar ik heb dan ook niet zoveel te verliezen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'