Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Raikkonen: "Nieuwe Formule 1-regels 2019 werken"

Dit jaar gingen de reglementen aangaande de aerodynamica van de auto flink op de schop om close racing en inhalen weer mogelijk te maken. Kimi Raikkonen denkt dat de Formule 1 daar in is geslaagd.

Naast het aanpassen van de regels grijpt de Formule 1 echter ook nog terug naar kunstgrepen zoals het invoeren van een derde DRS-zone zoals tijdens de Grand Prix van Bahrein van een week geleden. De Fin Kimi Raikkonen zegt van die bewuste nieuwe DRS-zone op weg naar bocht vier geen gebruikt te hebben gemaakt, maar hij merkt wel dat de nieuwe regels effect hebben.

"Ik geloof niet dat ik iemand heb ingehaald in die nieuw toegevoegde DRS-zone, maar ik merk wel dat we als coureurs meer close kunnen racen, zonder dat dat het weggedrag van de auto al teveel verstoort", zo wordt Raikkonen geciteerd door Racefans.

"Racen we echt wiel aan wiel met elkaar, dan wordt één en ander alsnog heel tricky, maar het is anno 2019 makkelijk om voorgangers te volgen en dus om een stuk dichterbij te komen dan een jaar geleden."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen