Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen ontsnapt aan gridstraf voor GP Bahrein

Kimi Raikkonen krijgt geen gridstraf na een unsafe release tijdens de tweede vrije training. De Fin moest vanwege een los wiel zijn auto naast de baan stilzetten.

Het was een goede tweede vrije training voor de Scuderia. Kimi Raikkonen noteerde de snelste tijd, Sebastian Vettel werd tweede. Aan het eind van de sessie zette de Fin zijn Ferrari met een los wiel naast de baan stil. De oorzaak was een slecht vastgezet wiel, zoals Haas F1 daar twee weken geleden mee te maken kreeg. Normaal gesproken is een dergelijke unsafe release reden voor een gridstraf, maar na een gesprek tussen Ferrari en de stewards komt het team er vanaf met een geldboete van vijfduizend euro.

In een statement laat de FIA weten dat een gridstraf niet noodzakelijke was: "De auto werd inderdaad in onveilige toestand de baan op gestuurd. Maar het team sommeerde Raikkonen daarop de auto zo snel mogelijk te stoppen. In vergelijkbare situaties werd ook geen gridstraf opgelegd en daarom hebben de stewards alleen een boete van vijfduizend euro opgelegd."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"