© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Raikkonen: "Op deze leeftijd langer nodig om te herstellen van een feestje"

25 okt. 2018 19:01 René Oudman 1 reacties
Dat Kimi Raikkonen in het verleden een behoorlijk feestbeest was, is sinds de verschijning van zijn autobiografie alleen maar duidelijker geworden. De Fin erkent ook na zijn zege in de Grand Prix van de Verenigde Staten, vier dagen geleden, de touwtjes even te hebben laten gevierd.

Voor de eerste keer sinds de Australische Grand Prix van 2013 en na 2,044 dagen wachten won Raikkonen afgelopen weekend weer eens een Formule 1-race. De Fin behaalde zijn 21ste GP-overwinning en werd daarmee en passant de meest succesvolle coureur uit zijn land, ooit.

Na afloop van de race kreeg Raikkonen een telefoontje van zijn vrouw Minttu, die niet aanwezig kon zijn bij de wedstrijd in Austin. Zij krijgt het winnaarspetje met nummer één erop, zo heeft Raikkonen zijn echtgenote beloofd. "We waren uiteraard erg blij toen we elkaar spraken en nadien heb ik nog een feestje gevierd", klinkt de 39-jarige nuchter en koeltjes als altijd.

"Op deze leeftijd duurt het echter wat langer om te herstellen van de feestjes, dat is het mindere gedeelte ervan", grijnst de Ferrari-coureur tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Mexico. "Voor de rest is er vrij weinig om over te praten, er is niets veranderd."

Overigens heeft Raikkonen weinig meegekregen van de felicitaties aan zijn adres. "Ik ben blij als andere mensen blij zijn, het belangrijkste is dat ik mij goed voel met wat ik doe en het was top. We kunnen altijd rekenen op veel support vanuit Finland. Weinig mensen hebben mijn telefoonnummer, dus veel directe berichtjes heb ik niet ontvangen. Ik ben blij met de felicitaties, laten we nu weer verder gaan met de orde van de dag."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen