Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Kimi Raikkonen

Raikkonen openhartig over pensioen: "Belangrijker dan al het andere"

Kimi Raikkonen is met pensioen. De Fin heeft onlangs zijn laatste Formule 1-race gereden en verklaart waarom hij ervoor koos om te stoppen. De 42-jarige oud-coureur zou ook niks veranderen aan zijn carrière en kijkt er naar uit meer tijd met zijn gezin door te brengen.

Raikkonen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/MichaelPotts

De Grand Prix van Abu Dhabi was niet alleen de laatste race van het Formule 1-seizoen van 2021, maar het was ook de laatste race van Kimi Raikkonen in de F1. De Alfa Romeo-coureur besloot aan het begin van dit jaar om met pensioen te gaan en onthult wat de doorslag gaf.

"Het reizen werd me te veel. Ik ben te vaak van huis geweest. Ik haat schema's ook, terwijl ik daar mijn hele leven naar heb geleefd. Nu kijk ik er naar uit te beginnen aan een dag zonder vaste plannen", zei Raikkonen in gesprek met Auto, Motor und Sport.

'The Iceman' denkt zich niet te gaan vervelen tijdens zijn pensioen. "Ik kijk er naar uit. Veel mensen hebben me voorspeld: als je zes maanden thuis zit, zal het plafond op je hoofd vallen. Als hen dat is overkomen, of als ze zich zo slecht voelen, dan moeten ze misschien een nieuw huis of een ander gezin zoeken."

Geen plannen voor de toekomst

Raikkonen kijkt dan er dan ook erg naar uit om veel tijd thuis door te brengen. "Ik vind het heerlijk om thuis te zijn en kijk ernaar uit om meer tijd met mijn gezin door te brengen en normale dingen te doen. Mijn vrije tijd is belangrijker voor me dan al het andere."

De Fin heeft dan ook nog geen plannen om weer achter het stuur van een raceauto te kruipen. "Eerst staat mijn gezin op de eerste plaats. Daarna zie ik wel wat er komt. Er is geen reden om na te denken over wat me in de toekomst zou kunnen interesseren."

"Ik heb geen uitdaging nodig. Ik kan een week thuis zijn zonder naar buiten te gaan en dan ben ik nog steeds een gelukkig mens. Ik heb echt geen plannen. Alleen al het gevoel dat ik dit niet meer hoef te doen en dat ik dat niet meer hoef te doen, geeft me een gevoel van voorpret."

Raikkonen zou niets aan carrière veranderen

De 42-jarige Fin is een gelukkig mens, ook als hij terugkijkt op zijn loopbaan. "Ik zou niets aan mijn carrière veranderen, zelf niet als dat zou betekenen dat ik meer races of wereldkampioenschappen zou winnen."

"Als je zo gaat denken, kan het ook de andere kant op gaan. Je verandert één stap in je carrière en de hele carrière verandert. Misschien zou ik hier nu niet eens meer zitten. Ik heb vrede met mezelf en als iets achteraf gezien slecht was, kan ik daar goed mee leven", aldus de altijd nuchtere Raikkonen.

Ook interessant:

Max Verstappen verkozen tot Sportman van het jaar

Max Verstappen won woensdagavond de verkiezing Sportman van het jaar. (Voormalig) Nederlandse topsporters, die in de jury zaten, bepaalden dat de prestaties van de kersverse F1-wereldkampioen goed genoeg waren voor de prijs. In de video hieronder vertellen we je meer.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde