© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Raikkonen over vriendschap met Vettel: "Hij vertelt geen bullshit"

02 aug. 2018 11:05 René Oudman 0 reacties
Dat Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel naast collega's bij Ferrari tevens goede vrienden zijn, is geen geheim. De Fin en de Duitser kunnen ook naast de baan prima met elkaar overweg, een vriendschap die ver voor de Ferrari-tijd is ontstaan. IJskonijn Raikkonen heeft niet veel vrienden op de paddock en kan daarom precies benoemen waarom het met Vettel juist zo goed botert.

In een lang interview met Sport Bild wordt Raikkonen gevraagd naar de vriendschap met Vettel, en het feit dat de Duitser altijd positief over The Iceman spreekt. "Het is in ieder geval beter dat hij goed over me praat, dan dat hij me een idioot noemt", opent Raikkonen op zijn kenmerkende nuchtere manier. "Eigenlijk zegt hij dat ook weleens, alleen niet zo vaak."

"Zonder gekheid: we kunnen goed met elkaar opschieten, dat is al jaren zo. Bij hem speelt er geen politiek mee, of andere bullshit. Het is een normale, gezonde vriendschap. Sebastian is rechtdoorzee en ondanks alle successen, zichzelf gebleven. Als we in aanraking met elkaar komen op de baan dan praten we erover en dan is de kous ook direct af. Na de startcrash in Singapore vorig jaar kon hij toegeven dat hij fout zat en ik ben daarin hetzelfde. Ik denk dat het beter voor het team is dat we goed met elkaar op kunnen schieten. We hebben hetzelfde doel: we willen Ferrari aan de wereldtitel helpen."

Over zijn toekomst kan Raikkonen nog niet bijzonder veel melden. "Natuurlijk zou ik bij Ferrari willen blijven, maar het is aan hen om daar een beslissing over te maken." De 38-jarige Fin rijdt sinds 2014 weer in dienst van de Scuderia, na tussen 2007 en 2009 het rood al te hebben verdedigd. In zijn allereerste Ferrari-jaar veroverde Raikkonen de wereldtitel, dat deed hij ten koste van McLaren-duo Lewis Hamilton en Fernando Alonso.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen