Raikkonen: "Red Bull lastiger te volgen dan de Mercedes"

10 jul. 2018 09:45 René Oudman 0 reacties
In de eerste tien Grands Prix van dit seizoen kon Kimi Raikkonen al meermaals genieten van het uitzicht op een Mercedes of een Red Bull. De Finse Ferrari-coureur, wat dat betreft ervaringsdeskundige, meent dat de wagens van Daniel Ricciardo en Max Verstappen lastiger te volgen zijn dan de zilveren bolides.

Raikkonen analyseert aan de hand van gebeurtenissen uit de Britse Grand Prix van afgelopen weekend. “Nadat ik binnen was gekomen om mijn tijdstraf uit te zitten en nieuwe banden te laten monteren, kwam ik achter een Red Bull terecht. Het was, op een of andere manier, bijzonder lastig om die wagen te volgen. Elke keer dat ik dichtbij kwam, werd het moeilijk. We hebben kortstondig met ze gevochten, om uiteindelijk voor ze te eindigen.”

“De Mercedes is makkelijker te volgen, het heeft veel minder effect op het rijgedrag van mijn wagen als ik kort achter Lewis Hamilton of Valtteri Bottas rijd.” Raikkonen kon Bottas uiteindelijk op het achterste rechte stuk verschalken: “Telkens had ik een goede exit uit bocht drie. Dankzij het momentum kon ik erlangs. Het eindresultaat is oke, maar natuurlijk verre van ideaal.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen