Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen: "Resultaten van Sauber tellen nu niet voor mij"

Kimi Raikkonen verraste enige tijd iedereen in de paddock met zijn aankondiging dat hij zijn Formule 1-carriëre voortzet bij het team van Sauber. De huidige coureurs van Sauber, Charles Leclerc en Marcus Ericsson, presteerden sterk tijdens de kwalificatie voor de GP van Mexico, maar aanstaande Sauber-coureur Raikkonen houdt zich daar totaal niet mee bezig.

Zowel Leclerc als Ericsson drongen door tot het laatste deel van de kwalificatie. Daarin legden ze respectievelijk beslag op de plekken negen en tien. Ook Raikkonen is blij voor zijn toekomstige werkgever.

"Natuurlijk vind ik het leuk voor Sauber dat ze er goed bij zitten, maar verder interesseert het mij totaal niet. Het heeft ook geen gevolgen voor mijn beslissing om volgend seizoen voor Sauber te racen. Volgend jaar begint een compleet nieuw seizoen en dan is het afwachten wat er gebeurt, maar Sauber staat er goed voor, dat is waar." Op dit moment staat Sauber op de negende plek bij de constructeurs, maar bedraagt de achterstand op de nummer acht, Toro Rosso, slechts vier punten. Een goed resultaat voor Sauber in Mexico kan betekenen dat beide teams van positie wisselen in de stand.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'