© Sauber

Nieuwsoverzicht

Raikkonen: "Resultaten van Sauber tellen nu niet voor mij"

28 okt. 2018 18:10 Wanda Bisschop 0 reacties
Kimi Raikkonen verraste enige tijd iedereen in de paddock met zijn aankondiging dat hij zijn Formule 1-carriëre voortzet bij het team van Sauber. De huidige coureurs van Sauber, Charles Leclerc en Marcus Ericsson, presteerden sterk tijdens de kwalificatie voor de GP van Mexico, maar aanstaande Sauber-coureur Raikkonen houdt zich daar totaal niet mee bezig.

Zowel Leclerc als Ericsson drongen door tot het laatste deel van de kwalificatie. Daarin legden ze respectievelijk beslag op de plekken negen en tien. Ook Raikkonen is blij voor zijn toekomstige werkgever.

"Natuurlijk vind ik het leuk voor Sauber dat ze er goed bij zitten, maar verder interesseert het mij totaal niet. Het heeft ook geen gevolgen voor mijn beslissing om volgend seizoen voor Sauber te racen. Volgend jaar begint een compleet nieuw seizoen en dan is het afwachten wat er gebeurt, maar Sauber staat er goed voor, dat is waar."

Op dit moment staat Sauber op de negende plek bij de constructeurs, maar bedraagt de achterstand op de nummer acht, Toro Rosso, slechts vier punten. Een goed resultaat voor Sauber in Mexico kan betekenen dat beide teams van positie wisselen in de stand.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen