Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen rijdt snelste Formule 1-ronde in geschiedenis autosport

Een waanzinnig record voor Kimi Raikkonen: de Fin mag zich vanaf heden de snelste Formule 1-coureur ooit noemen. Met dank aan de 1.19.119 die de 38-jarige zaterdagmiddag op de klokken bracht op het circuit van Monza, is het snelheidsrecord (dat sinds 2004 in handen van Juan Pablo Montoya was) gesneuveld. Raikkonens rapste ronde ging met een gemiddelde snelheid van meer dan 263 kilometer per uur.

Raikkonen troefde Ferrari-teammaat Sebastian Vettel en Mercedes-concurrent Lewis Hamilton tegen ieders verwachting in, af voor de Italiaanse pole. De uitzinnige tifosi zagen hun favoriete rijders naar de eerste en de tweede plek razen.

"Het is geweldige uitgangspositie voor morgen", klinkt Raikkonen, wiens laatste pole van Monaco 2017 dateert, nuchter als altijd na zijn snelle kwalificatierondje. "Er is geen betere plaats dan Monza om dit te bewerkstelligen. Het maakt niet uit waar we heenreizen, de tifosi steunen ons altijd. Ze moedigen ons overal aan, maar hier is het natuurlijk enorm intens. Hopelijk gaat het morgen in de race net zo goed als vandaag in de kwalificatie."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'