Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Kimi Raikkonen

Raikkonen: "Sigaretten en alcohol hebben mij indirect een betere coureur gemaakt"

Het is geen geheim dat Kimi Raikkonen niet het braafste jongetje van de klas is. Gedurende zijn carrière is de Fin regelmatig gespot met een sigaret of een alcoholische versnapering in de hand. De Alfa Romeo-coureur is niet van mening dat hij een betere coureur was geweest als hij dat achterwege had gelaten.

Kimi Raikkonen houdt, in tegenstelling tot veel topsporters, wel van een slokje alcohol of een sigaret op zijn tijd. Zo werd hij na afloop van het vorige seizoen tijdens het FIA-gala beschonken gespot en stak hij in zijn Lotus-jaren graag af en toe een sigaretje op. De eenmalig wereldkampioen is niet van mening dat hij een betere coureur was geweest als hij als een heilige had geleefd.

"Toen ik jonger was, stak ik regelmatig een sigaretje op, soms zelfs samen met mijn teambazen. Dat was nooit een probleem, zolang ik op de baan maar naar behoren presteerde. Inmiddels is het al weer even geleden dat ik een sigaret heb gerookt, maar voor mij is het simpelweg een kwestie van doen waar je je goed bij voelt."

"Iedereen leeft namelijk op een andere manier", vervolgt Raikkonen zijn verhaal tegenover Motorsport-Total. "Hoe ouder iemand wordt, hoe beter je weet welke levensstijl wel of niet goed voor je is. Het belangrijkste voor mij is dat ik doe waar ik me goed bij voel."

"Als ik onder druk word gezet om mijn levensstijl aan te passen, alleen maar omdat het voor andere coureurs wel zijn vruchten afwerpt, dan werkt dat bij mij juist averechts. Tussendoor wil ik namelijk ook gewoon plezier hebben, want op de lange termijn word ik er niet beter van als ik me aan allerlei regeltjes moet houden."

"Of ik beter was geweest als ik nooit een slok alcohol ophad en nooit een sigaret had opgestoken? Nee, dat denk ik niet. Het feit dat ik redelijk vrij heb kunnen leven en heb kunnen doen wat ik wil, heeft mij juist vooruit geholpen", aldus Kimi.

Start gp spanje

De vijf beste Formule 1-coureurs van 2019 tot op heden

De teams en coureurs genieten de komende weken van een welverdiende vakantie. Tijd om de balans in de Formule 1 op te maken. Welke coureurs staken er met kop en schouders bovenuit in de eerste seizoenshelft? RacingNews365 selecteerde vijf coureurs die een dijk van een seizoen kennen. Ze presteren uitstekend en in een aantal gevallen weten ze ook echt te verrassen.

Bekijk het album

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1