© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Raikkonen slechts vijfde in Singapore: "Het wilde gewoon niet vlotten"

15 sep. 2018 17:50 René Oudman 0 reacties
Twee weken geleden behaalde hij nog een populaire poleposition, maar voor de Grand Prix van Singapore moet Kimi Raikkonen genoegen nemen met een startplaats op de derde rij. Tijdens de kwalificatie in de Aziatische stadsstaat kwam de Fin er niet aan te pas en zodoende kwam P5 uit de koker gerold.

Ferrari-teammaat Sebastian Vettel verging het niet heel veel beter. De Duitser liet de derde tijd noteren, op ruim zes tienden van de losgeslagen Lewis Hamilton. De regerend wereldkampioen reed een van zijn beste rondjes ooit en snelde zo naar de poleposition.

Ferrari probeerde een alternatieve strategie te laten werken door zowel Vettel als Raikkonen in het tweede gedeelte van de kwalificatie met ultrasofts de baan op te sturen, terwijl de rest van het veld hypersofts had gemonteerd. Dat plannetje viel echter in duigen. "Dat werkte gewoon niet", zucht Raikkonen na afloop van de allesbepalende tijdtraining. "We moesten er weer hypersofts onder schroeven."

Raikkonen erkent dat banden een zeer grote factor spelen in het Singaporese Grand Prix-weekend van 2018. "Op één of andere manier is het een stuk onvoorspelbaarder geworden. De topteams zitten in ieder geval dicht bij elkaar. We gaan een zware race tegemoet, hier willen nog weleens rare dingen gebeuren."

In het verleden reed Raikkonen tweemaal naar een podiumplaats op het Marina Bay Street Circuit. In 2013 gaf hij zijn Lotus flink de sporen door van P13 naar P3 te rijden, twee jaar later was het meer rechtdoorzee toen hij vanaf de derde startplaats dezelfde positie aan de finish wist te bereiken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen