Raikkonen snel, maar heeft geen idee waar Ferrari staat

28 jul. 2017 17:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Kimi Raikkonen zat er prima bij tijdens de vrije trainingen. Ondanks een technisch probleem verliep de vrijdag goed voor de Fin die onder druk staat bij Ferrari. Met een vierde positie in de middag is Kimi dan ook tevreden.

Raikkonen tevreden met snelheid Ferrari

"Het ging vanmorgen allemaal prima, maar de tweede training was lastiger. Daarin probeerden we wat dingen uit, maar het was niet ideaal. Het was nog altijd niet erg slecht. De condities waren lastig met alle rode vlaggen waardoor we minder kilometers konden maken dan gepland. Al met al ben ik wel tevreden."

Raikkonen weet nog niet of hij een kans maakt op de pole. Mercedes is tijdens de kwalificaties vaak oppermachtig en Red Bull lijkt zich in Hongarije te kunnen bemoeien met de hoofdprijzen.

"Dat zien we morgen wel. Ik weet het nu echt nog niet. Morgen na de kwalificatie kan ik het je zeggen."

Een bijzonder moment kende Raikkonen tijdens de tweede kwalificatie. De Ferrari viel stil doordat het gaspedaal niet werkte. Het team bracht hem op afstand de oplossing waarna hij zijn weg naar de pits kon vervolgen.

"Ik weet niet wat het probleem was. Het gaspedaal werkte een tijd niet en kwam toen weer terug. Het was geen groot probleem uiteindelijk, maar je wil nooit stoppen op de baan. Uiteindelijk loste het zichzelf weer op."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen