Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen stond op shortlist Red Bull

Het had niet veel gescheeld of Kimi Raikkonen was Red Bull-coureur geworden. Toen het team voor 2014 een vervanger zocht voor Mark Webber prijkte de naam van de Fin op de shortlist.

Kimi Raikkonen was overigens niet de enige die in aanmerking kwam voor het stoeltje van Mark Webber. Ook de naam van Jean-Éric Vergne stond op het verlanglijstje, evenals die van Daniel Ricciardo. Het stoeltje ging uiteindelijk naar de Australiër, waarmee Red Bull volgens teambaas Christian Horner toch wel een gok nam.

"We hadden destijds drie namen op ons lijstje staan, namelijk die van Kimi Raikkonen, Daniel Ricciardo en Jean-Éric Vergne. We gingen uiteindelijk voor Daniel, maar desondanks hadden we onze twijfels over zijn racecraft. We hadden in zijn Toro Rosso-tijd immers nog nooit echt wiel-aan-wiel gevechten van hem gezien." "Het grappige is dat Daniel vijf jaar later wordt beschouwd als één van de beste aanvallers van de sport. Hij heeft wat inhaalacties betreft al enkele echte klassiekers op zijn naam staan." En Kimi Raikkonen? Die kwam niet slecht terecht. Hij stapte voor 2014 over van Lotus Renault naar Ferrari, waar hij nu weer afscheid van heeft genomen voor een nieuw en mogelijk laatste avontuur bij Sauber.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024