Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen teleurgesteld: 'Pole was mogelijk geweest'

Kimi Raikkonen had duidelijk op meer gehoopt tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije. Ondanks zijn knappe tweede startplek oogde de Fin enigszins teleurgesteld na afloop van de kwalificatie.

Kimi Raikkonen beleefde een zeer wisselvallige kwalificatie voor de GP van Hongarije. In Q1 stond hij er nog keurig bij met een derde tijd achter Vettel en Verstappen. In Q2 zakte hij terug naar de vierde plaats waardoor een top 3 klassering lastig leek. In de allesbeslissende run van Q3 kreeg Raikkonen het toch voor elkaar waardoor hij alsnog klom naar P2. Na afloop liet Raikkonen weten toch enigszins teleurgesteld te zijn over het verloop van zijn kwalificatie. "Het begin van de kwalificatie ging wel goed, het einde ook maar het middendeel was slecht. Daar verloor ik te veel tijd. Ik ben dan ook wel wat teleurgesteld want ik dacht echt dat ik een aanval op de polepositie kon doen."

Net als zijn teamgenoot Vettel was Raikkonen erg te spreken over zijn auto. "Het was best wel een lastige kwalificatie. Vandaag ging het gelukkig wel een stuk beter dan gisteren. De balans was vandaag erg goed en de auto voelde dan ook goed aan. Hopelijk kunnen we dat morgen in de race voortzetten." Kimi Raikkonen wil echter nog niet vooruit lopen op een mogelijke dubbele podiumfinish van Ferrari. " De race wordt nog wel een lastig gevecht. Er kan nog van alles gebeuren."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"