© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Raikkonen vindt dat Verstappen straffen gewoon moet accepteren

27 okt. 2017 14:03 Ruud Dimmers 1 reacties
F1-coureur Kimi Raikkonen begrijpt dat Max Verstappen zich gefrustreerd voelde na afloop van de GP van Amerika, maar vindt dat Max zijn straf moet accepteren. Straffen horen volgens de Fin bij de sport, ook al zijn ze soms niet erg duidelijk.

Kimi Raikkonen begrijpt frustraties van Max Verstappen

Kimi Raikkonen vindt dat Verstappen zich gewoon neer moet leggen bij de straffen die hij van de wedstrijdleiding krijgt. De Fin vindt het jammer dat er gesuggereerd wordt dat steward, en landgenoot, Mika Salo hem zou helpen.

"Max moet de straf gewoon accepteren. Soms heb je als coureur het gevoel dat de wedstrijdleiding veel te streng is. De ene keer pakt iets in je voordeel uit, de andere keer in je nadeel."

"Mensen roepen dan dat Salo een landgenoot van me is en Ferrari helpt. Ze vergeten dan dat ik in België een tijdstraf kreeg voor niets...."

Raikkonen kreeg in België een stop 'n go straf van tien seconden omdat hij volgens de wedstrijdleiding, waarin Salo zat, niet genoeg van zijn gas ging tijdens een gele vlag situatie. Ironisch genoeg was deze om de gestrande Red Bull van Verstappen te bergen.

"Ik heb in mijn carrière genoeg penalty's gehad, waarbij ik moest gissen naar de reden. Dat hoort er soms bij, maar leg je erbij neer en probeer het de volgende keer anders aan te pakken. De wedstrijdleiding doet ook zijn best. Ik ken het gevoel dat alles tegen zit en dat is zeker niet fijn, maar wel onderdeel van het leven."

In de Formule 1 wordt al gesproken over een vaste wedstrijdjury die bij iedere race aanwezig is. Dat zou de consistentie ten goede moeten komen. Raikkonen verwacht niet dat het een verschil gaat maken.

"Ik zie daardoor niets veranderen. Het is ook erg lastig omdat ieder incident weer verschillend is en het eindresultaat daarmee ook. De stewards bekijken steeds nieuwe details. Het is onderdeel van het racen en zal altijd een discussiepunt worden. Als je naar de MotoGP kijkt dan zie je dat het daar niet anders is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen