Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen vliegt in Singapore en verwacht spannende strijd

Na de poleposition voor de Italiaanse Grand Prix te hebben behaald vond Kimi Raikkonen zichzelf na de tweede vrije training voor de Grand Prix van Singapore terug op de eerste plaats. De 38-jarige Fin was elf duizendsten van een seconde rapper dan Lewis Hamilton.

The Iceman verwacht dat het spannend gaat worden op het Marina Bay Street Circuit, een logische aanname met zulke kleine verschillen.

"We hebben wat veranderingen toegepast na de eerste vrije training en dat werkte goed in het tweede bedrijf", blikt Raikkonen terug op zijn vrijdag in Singapore. "Het rondje wat ik reed in de tweede vrije training was eigenlijk helemaal niet zo goed", erkent de wereldkampioen van 2007, van wie afgelopen week bekend werd dat hij volgend jaar in een Sauber plaats zal nemen. "Ik verwacht dat het close zal worden in de kwalificatie, de toppers zitten dicht bij elkaar. Voor wat ons betreft is het gewoonweg zaak om alles voor elkaar te hebben. Bandentechnisch gaat het zoals we van tevoren hadden voorspeld. Hoe lang de sets uiteindelijk precies meegaan, zullen we vanzelf zien." Raikkonen heeft geen briljant track record op het Marina Bay Street Circuit: de Fin kwam niet verder dan één derde startplaats (2015) en twee keer een derde plek in de race (2013 en 2015).

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"