Raikkonen vliegt in Singapore en verwacht spannende strijd

14 sep. 2018 17:00 René Oudman 0 reacties
Na de poleposition voor de Italiaanse Grand Prix te hebben behaald vond Kimi Raikkonen zichzelf na de tweede vrije training voor de Grand Prix van Singapore terug op de eerste plaats. De 38-jarige Fin was elf duizendsten van een seconde rapper dan Lewis Hamilton.

The Iceman verwacht dat het spannend gaat worden op het Marina Bay Street Circuit, een logische aanname met zulke kleine verschillen.

"We hebben wat veranderingen toegepast na de eerste vrije training en dat werkte goed in het tweede bedrijf", blikt Raikkonen terug op zijn vrijdag in Singapore. "Het rondje wat ik reed in de tweede vrije training was eigenlijk helemaal niet zo goed", erkent de wereldkampioen van 2007, van wie afgelopen week bekend werd dat hij volgend jaar in een Sauber plaats zal nemen.

"Ik verwacht dat het close zal worden in de kwalificatie, de toppers zitten dicht bij elkaar. Voor wat ons betreft is het gewoonweg zaak om alles voor elkaar te hebben. Bandentechnisch gaat het zoals we van tevoren hadden voorspeld. Hoe lang de sets uiteindelijk precies meegaan, zullen we vanzelf zien."

Raikkonen heeft geen briljant track record op het Marina Bay Street Circuit: de Fin kwam niet verder dan één derde startplaats (2015) en twee keer een derde plek in de race (2013 en 2015).

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen