Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Kimi Raikkonen

Raikkonen voelt niets voor milieuboodschap: "We kunnen dan beter thuisblijven en niet racen"

Lewis Hamilton heeft zich recentelijk uitgelaten over het helpen van de wereld, door op een milieubewustere manier te gaan leven. De Mercedes-coureur kon op behoorlijk wat bijval rekenen van zijn collega's, maar niet iedereen is het eens met de boodschap van de populaire Brit. Kimi Raikkonen, bijvoorbeeld, denkt dat de Formule 1 hiervoor niet de juiste plaats is.

In aanloop naar de Grand Prix van Mexico heeft Kimi Raikkonen in gesprek met de internationale media verteld dat dergelijke uitspraken om het milieu te verbeteren altijd welkom zijn, maar dat het vanuit de Formule 1 mogelijk een beetje hypocriet overkomt.

"Ik denk dat het een probleem is waarmee iedereen op deze planeet te maken heeft. Aan het eind van de dag proberen we ook te doen wat we kunnen, maar eerlijk gezegd denk ik dat de Formule 1 niet de aangewezen plek is om zulke grote verhalen te maken. Waarvoor verbranden we nu eigenlijk brandstof? Om eerste of tweede te worden?"

Hoewel Raikkonen benadrukt zich niet tegen de klimaatbeweging te verzetten, wil hij ook niet dat er wordt gedaan alsof de Formule 1 nu zo goed is voor het milieu. "Natuurlijk proberen we waar mogelijk altijd ons steentje bij te dragen, maar de Formule 1 moet mensen niet vertellen hoe ze hun leven moeten gaan leiden. Als we die route daadwerkelijk willen bewandelen, dan moeten we thuisblijven en het racen vergeten."

Voorspel en win

Powered by

Wie wint de Grand Prix van Mexico 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

5 reacties