Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen wil 'clean' weekend van Ferrari

Kimi Raikkonen hoopt dat Ferrari zich in de Verenigde Staten herpakt. De Italiaanse renstal kende de nodige problemen in de afgelopen races. Een clean weekend is dan ook nodig om weer succesvol te worden.

"We moeten onze problemen analyseren van Japan. Dat was voor ons een lastig weekend, waarin we onszelf wel wat wisten te verbeteren. Als je kijkt naar het resultaat dan was die ver beneden ons niveau", blikt Raikkonen terug op de Japanse Grand Prix. Daarin kwam hij als vierde over de finish en teamgenoot Sebastian Vettel slechts als zesde.

"Ik hoop dat we dit weekend de zaken beter voor elkaar krijgen, waarbij we aan het einde van het weekend blij kunnen zijn met onze resultaten. We moeten zorgen voor een clean weekend", aldus de Finse routinier. Op het Circuit of the Americas vecht teamgenoot Vettel voor zijn laatste kans op de wereldtitel. Om zijn titelkansen levend te houden moet de Duitser een klinkend resultaat behalen. Het team van Ferrari is ook nog in de race voor de wereldtitel bij de constructeurs, waarin de achterstand op Mercedes 78 punten bedraagt met nog vier races te gaan.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'