Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Raikkonen wordt derde op grote afstand van Verstappen

Kimi Raikkonen worstelde het hele Formule 1 weekend in Mexico al met zijn auto. De kwalificatie beloofde weinig goeds, toch stond de Fin uiteindelijk als derde op het podium.

De start van de GP van Mexico verliep zoals verwacht nogal chaotisch. Raikkonen startte als vijfde maar verloor bij de start direct een paar plekken. Raikkonen vocht zich vervolgens terug in de strijd en kon mede door de vroege stops van anderen weer een paar plekken terugpakken. Uiteindelijk kwam Raikkonen als derde over de streep maar moest hij wel dik 50 seconden toegeven op Verstappen. Het betekende voor de Fin alweer zijn negentigste podium maar helemaal tevreden keek hij niet terug op zijn race.

"Mijn start was nog wel redelijk maar het ging voor mij in bocht drie mis. Hierdoor konden een aantal coureurs mij inhalen door te profiteren van de slipstream. Ik verloor helaas een aantal plekken hierbij." "Onze auto was wel goed en we hadden gelukkig ook de snelheid. Ik kon me weer terug naar voren werken maar het was een vrij eenzame race voor mij. Meer dan P3 zat er helaas niet in."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi