Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ralf Schumacher haalt uit: "Williams staat totaal niet open voor kritiek"

Als het aan de broer van recordkampioen Michael Schumacher, oud-Formule 1-coureur en zelf zesvoudig Grand Prix-winnaar Ralf Schumacher ligt, dan gooit het team van Williams het zo snel mogelijk over een andere boeg. De Duitser, inmiddels 43 jaar oud, reed in het verleden voor de stal van Williams en ziet de equipe worstelen.

Volgens Schumi II heeft de teloorgang van Williams te maken met de manier waarop er wordt gewerkt. De man die in zijn actieve carrière 180 Grands Prix reed, waarvan 94 voor Williams, denkt dat teambazin Claire Williams er beter aan zou doen om een andere aanpak na te streven.

"De leiderschapsstijl van Williams dateert uit de jaren '70, '80. Het gaat bij hen puur om de macht, angst regeert en dat is ongelooflijk jammer. Ze schijnen niet in de gaten te hebben dat mensen beter presteren als ze worden gemotiveerd, waardoor ze de kans krijgen om zich te ontwikkelen", spreekt Schumacher in de podcast van Formel1.de . "Bij Williams moeten de werknemers dag-in, dag-uit keihard doorwerken. Ze krijgen geen tijd om plezier te maken en het is uit den boze om aan het leiderschap van de bazen te twijfelen. Op een bepaald moment raak je gewoonweg op een dood spoor." Schumacher haalt de kortgeleden vertrokken Paddy Lowe aan als voorbeeld. "Paddy was in een ander systeem ontzettend succesvol", verwijst hij naar diens tijd als technisch directeur van Mercedes. Of Claire Williams haar biezen moet pakken, weet Schumacher niet. "Dat moet ze zelf bepalen. Misschien moet er wel eens een nieuwe aanpak komen binnen het team." Williams was het enige Formule 1-team dat tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië niet sneller wist te zijn dan haar eigen 2018-tijden. Debutant George Russell eindigde in de race op twee ronden van winnaar Valtteri Bottas, de terugkerende Robert Kubica werd zelfs op drie ronden achterstand gereden.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"