Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mick Schumacher

Ralf Schumacher moedigt Mick aan: "Dat zou een goede carrièremove zijn"

Mick Schumacher is Formule 1-racecoureur af. Wat is de volgende stap in zijn carrière? Oom Ralf Schumacher voorziet zijn neef van advies.

Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mick Schumacher werd bij Haas F1 bedankt voor bewezen diensten ten faveure van Nico Hulkenberg. Hij moet op zoek naar een nieuwe werkgever, waarbij hij eerder al aangaf waar hij sowieso geen trek in heeft.

Een veel geopperde optie is de overstap naar het Mercedes Formule 1-team, om daar aan de slag te gaan als test- en reservecoureur. Daar is de nood aan de man, nadat Nyck de Vries onderdak vond bij AlphaTauri, terwijl Stoffel Vandoorne als reservecoureur naar Aston Martin vertrok. Mercedes-teambaas Toto Wolff gaf al herhaaldelijk aan van dat idee gecharmeerd te zijn, te meer ook omdat de Schumacher-naam 'altijd bij Mercedes zal horen'.

En hoe denkt Ralf Schumacher daarover? Dat laat hij blijken in zijn column voor Sky Deutschland. "Dat zou zeker een verstandige stap zijn voor Mick, omdat hij dan kan werken met een team dat overloopt van ervaring en bovendien een team dat Mick vooruit kan helpen."

Hamilton als oude leermeester

"De werkwijzen bij Haas en Mercedes zijn anders en daar kan Mick zijn voordeel mee doen. Het zou echt belangrijk voor hem kunnen zijn om te werken met een team als Mercedes, om daar simulatorwerk te verrichten en om te leren van jongens als Lewis Hamilton en George Russell, beide racewinnaars en eerstgenoemde zelf een meervoudig wereldkampioen."

"Hij kan daar ervaring opdoen die later van onschatbare waarde kan zijn", zo redeneert Ralf Schumacher. "Hamilton heeft nu een leeftijd waarop hij veel kan overbrengen op jonge coureurs. Het zou geweldig zijn als Mick met deze coureurs kan samenwerken en wat helpt is dat men bij Mercedes Mick ook echt graag in lijkt te willen lijven. Duidelijker dan Toto Wolff daar reeds over was, kun je niet zijn."

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

10 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"