Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ralf Schumacher moedigt Mick aan: "Dat zou een goede carrièremove zijn"

Mick Schumacher is Formule 1-racecoureur af. Wat is de volgende stap in zijn carrière? Oom Ralf Schumacher voorziet zijn neef van advies.

Mick Schumacher werd bij Haas F1 bedankt voor bewezen diensten ten faveure van Nico Hulkenberg. Hij moet op zoek naar een nieuwe werkgever, waarbij hij eerder al aangaf waar hij sowieso geen trek in heeft . Een veel geopperde optie is de overstap naar het Mercedes Formule 1-team, om daar aan de slag te gaan als test- en reservecoureur. Daar is de nood aan de man, nadat Nyck de Vries onderdak vond bij AlphaTauri, terwijl Stoffel Vandoorne als reservecoureur naar Aston Martin vertrok. Mercedes-teambaas Toto Wolff gaf al herhaaldelijk aan van dat idee gecharmeerd te zijn, te meer ook omdat de Schumacher-naam 'altijd bij Mercedes zal horen'. En hoe denkt Ralf Schumacher daarover? Dat laat hij blijken in zijn column voor Sky Deutschland . "Dat zou zeker een verstandige stap zijn voor Mick, omdat hij dan kan werken met een team dat overloopt van ervaring en bovendien een team dat Mick vooruit kan helpen."

Hamilton als oude leermeester

"De werkwijzen bij Haas en Mercedes zijn anders en daar kan Mick zijn voordeel mee doen. Het zou echt belangrijk voor hem kunnen zijn om te werken met een team als Mercedes, om daar simulatorwerk te verrichten en om te leren van jongens als Lewis Hamilton en George Russell, beide racewinnaars en eerstgenoemde zelf een meervoudig wereldkampioen." "Hij kan daar ervaring opdoen die later van onschatbare waarde kan zijn", zo redeneert Ralf Schumacher. "Hamilton heeft nu een leeftijd waarop hij veel kan overbrengen op jonge coureurs. Het zou geweldig zijn als Mick met deze coureurs kan samenwerken en wat helpt is dat men bij Mercedes Mick ook echt graag in lijkt te willen lijven. Duidelijker dan Toto Wolff daar reeds over was, kun je niet zijn."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi