Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ralf Schumacher

Ralf Schumacher weet wie Hamilton moet opvolgen: "Mick verdient het"

Nu Lewis Hamilton na 2024 bij Mercedes vertrekt, komen de geruchten over een mogelijke opvolger al tot stand. Voormalig F1-coureur Ralf Schumacher zou wel weten wie de beste kandidaat is: zijn neefje Mick.

Mick Schumacher Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton naar Ferrari in 2025. Het was een overstap die niemand een paar dagen geleden had aan zien komen. De Brit verlaat zijn geliefde Mercedes om een bijzonder avontuur aan te gaan bij de Scuderia, maar wie moet hem dan gaan opvolgen? Voormalig coureur Ralf Schumacher zou een familielid naar voren schuiven, zo vertelt hij bij Sky Sport.

"Er zijn niet zoveel kandidaten", stelt Schumacher. "Het is de vraag wat Toto Wolff wil doen. George Russell is, als hij geen fouten maakt, zeker in staat om in de voetsporen van Lewis te treden en het team te leiden. Nu is de vraag: ga je voor ervaring of haal je nieuwe, jonge mensen binnen? Mick zou zeker een van de beste opties zijn als je naar de jonkies kijkt, maar natuurlijk is Carlos Sainz nu ook beschikbaar. Toch denk ik dat Carlos eerder bij Audi terecht zal komen."

De Duitser vindt dus dat Wolff naar Mick moet kijken. "Ik dicht hem goede kansen toe en denk dat hij een kans verdient. Naast Russell zou hij een man zijn om op te bouwen voor de toekomst. Daar ben ik vrij zeker van, nu moet alleen Wolff dezelfde mening hebben. Maar tot nu toe heb ik alleen maar positieve dingen van hem gehoord over Mick..."

Verrassing?

Schumacher stond in eerste instantie wel even te kijken van het besluit van Hamilton. "In het begin was het verrassend, maar daarna werd het begrijpelijk. Lewis wil dolgraag winnen en ik denk dat hij de afgelopen twee jaar een beetje het vertrouwen in Mercedes en in de structuur bij het team heeft verloren. 2022 en 2023 waren moeilijk. Je mag niet onderschatten dat de relatie met Fred Vasseur ook al een tijdje bestaat. Ik weet zeker dat hij hem van alles heeft beloofd."

Maar gaat Hamilton die felbegeerde achtste titel pakken bij de Scuderia? ""Het hangt ervan af met welke mensen hij gaat werken. Er gaan geruchten dat hij zijn race engineer (Peter Bonnington red.) meeneemt. Dat zou goed voor hem zijn, omdat er zo'n sterke band is tussen de twee. En wie haalt Vasseur er nog meer bij? Het pakket van Ferrari was vorig jaar niet slecht, maar er was wel altijd een bandenprobleem. Dan moet je iets veranderen."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami