© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Rampweekend Williams vervolgt: Stroll en Sirotkin starten vanuit pits

08 jul. 2018 10:23 René Oudman 0 reacties
Het team van Williams kijkt ieder jaar met veel plezier uit naar de Grand Prix van Groot-Brittannië, maar in deze editie van haar thuisweekend lijkt alles fout te gaan. Lance Stroll en Sergey Sirotkin komen er het hele jaar al niet aan te pas, maar op Silverstone was het armoe troef. Tot overmaat van ramp moet het tweetal de Britse GP aanvangen vanuit de pitstraat.

Dit vanwege het wisselen van verschillende onderdelen, waaronder de achtervleugels van beide heren. Williams had op zaterdag tijdens de kwalificatie te kampen met een raadselachtig probleem - zowel Stroll als Sirotkin spinde van de baan in de allesbepalende tijdtraining. Om de wagens in ieder geval in het juiste spoor te houden, heeft de stal uit Grove (een dorpje dat op vijftig kilometer van Silverstone ligt) er voor gekozen de achtervleugels aan te passen.

Stroll en Sirotkin zijn niet de enige rijders die vanuit de pitstraat starten. Ook Brendon Hartley, die zijn Toro Rosso afschreef in de derde vrije training nadat de voorwielophanging pardoes afbrak, mag niet op de startopstelling verschijnen. Zodoende staan er slechts zeventien rijders op de 'grid': Stoffel Vandoorne zal achteraan staan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen