© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Rapport Daniil Kvyat: 'De torpedo is de weg kwijt'

07 aug. 2017 18:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniil Kvyat weet zich in 2017 niet te revancheren voor een mislukt 2016. Red Bull gaf de jonge Rus een nieuwe kans bij Toro Rosso als goedmakertje voor zijn terugplaatsing vanuit Red Bull naar het junior team. Tot op heden imponeert Kvyat zelden.

Het zou zeer onverstandig zijn van Toro Rosso om met Kvyat door te gaan

Algemeen

2017 staat te boek als het jaar waarin Kvyat zijn laatste kans krijgt bij Red Bull Racing. Een kans die de Rus met beide handen aan zou grijpen, maar herboren is hij nog allerminst. Het talent van Daniil Kvyat zien we in 2017 op spaarzame momenten. De momenten waarop de knikker in zijn kop precies goed ligt. Dat Daniil hard kan rijden staat buiten kijf, maar de constante factor ontbreekt.

Teamgenoot Carlos Sainz heeft wederom duidelijk de overhand en is de onbetwiste leider binnen Scuderia Toro Rosso.

© F1.com

De beste prestaties

De kwalificaties gaan aanzienlijk beter bij Kvyat. Hij weer daarin vaker partij te bieden dan vorig seizoen en verslaat Sainz op zeer regelmatige basis. Twee negende plaatsen tijdens de races, met vier WK-punten als gevolg, zijn de spaarzame hoogtepunten in een moeizaam seizoen. Teamgenoot Sainz heeft reeds 35 punten achter zijn naam staan.

De slechtste prestaties

'Torpedo' Dan, liet weer van zich spreken in 2017. Meermaals was Kvyat betrokken bij incidenten in de eerste ronde(n). Zo reed hij in Oostenrijk Max Verstappen en Fernando Alonso met een doldrieste actie uit de race. In Engeland was teamgenoot Carlos Sainz het slachtoffer.

Ondanks de incidenten en de straffen van de wedstrijdleiding is het volgens Daniil nooit zijn schuld. Als enige coureur opereert hij nu met tien strafpunten in de gevarenzone. 

Oordeel

Kvyat is een snelle coureur, maar de momenten waarop hij zijn talent laat zien zijn uiterst spaarzaam. Los van economische redenen is er voor Red Bull/Toro Rosso geen enkele reden te bedenken waarom hij in 2018 in de auto moet zitten. Daar waar Red Bull normaal erg hard is houdt het Kvyat al erg lang de hand boven het hoofd. 

Cijfer 4,5

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen