© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Rapport Felipe Massa: 'Zakt weg na een sterk begin'

09 aug. 2017 15:50 Ruud Dimmers 0 reacties
De comeback van Felipe Massa moest het team van Williams de vierde positie in het WK opleveren. De ervaren Braziliaan begon voortvarend aan het seizoen, maar zakt net als vorig jaar weg. Massa kan het team van Williams niet op sleeptouw nemen. De vierde plaats in het WK is al lang uit beeld en het team moet vrezen dat het verder afzakt.

Felipe Massa niet de coureur die Williams op sleeptouw neemt

De 36-jarige Braziliaan moest het vertrek van Valtteri Bottas bij Williams opvangen. Met zijn ervaring is Massa de ideale leermeester voor de 18-jarige Lance Stroll. Daar waar verwacht werd dat hij het zoekende team van Williams op sleeptouw kan nemen, vallen het team en Massa na een sterk begin ver terug.

© Williams F1

De hoogtepunten

De eerste races van het seizoen liet Felipe Massa zien dat hij vol energie aan het nieuwe jaar was begonnen. Met een sterk optreden in Australië was de toon gezet. In Bahrein volgde nog een mooie zesde plaats, maar daarna was de koek al snel op. Meer dan een paar negende plaatsen zat er niet meer in voor Massa.

De dieptepunten

Felipe Massa lijkt het zoekende team van Williams niet bij de hand te kunnen nemen. Daar waar Fernando Alonso bij McLaren de duidelijke leider is, weet Massa zich niet te onttrekken aan de malaise binnen het team. Echte verrassingen blijven uit.

Williams is inmiddels flink afgezakt en de kwalificaties voor de GP's van Oostenrijk en Engeland waren beneden niveau. Grootste teleurstelling vormde de GP van Spanje. Tijdens de wintertests was Massa daar nog een van de snelste coureurs, maar het hele weekend kwam hij niet in het stuk voor.

Oordeel

Het kaarsje bij Felipe Massa lijkt langzaam uit te gaan en we zien een herhaling van 2016. Na een sterk begin zakt Massa samen met Williams weg. Het Britse team is zoekende en heeft een leider nodig, zoals Hulkenberg dat bij Renault is. Met de Mercedes-motor aan boord mag je van Massa en Williams meer verwachten. Na de zomerbreak liggen er kansen voor Massa op het supersnelle circuit van Monza. Krijgen we nog een opleving bij Felipe?

Cijfer 6,0

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen