Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rapport: Ferrari blaft, maar bijt nog niet in 2017

Het seizoen zit er weer op en dus is het tijd om terug te blikken. Racingnews365 maakt de balans op na een enerverend seizoen, waarin er genoeg gebeurde. In deze terugblik: Ferrari, dat voor het eerst sinds lange tijd weer even mocht ruiken aan de wereldtitel.

De verwachtingen waren op voorhand niet heel erg hoog gespannen, maar Ferrari begon als een komeet aan het seizoen. Lange tijd leek het er zelfs op dat het Italiaanse team weer helemaal terug was, maar uiteindelijk capituleerde het toch vrij gemakkelijk in de tweede seizoenshelft. Hoogtepunten: De eerste seizoenshelft was voor Ferrari een droom die uitkwam. Het Italiaanse team bleek een geweldige auto gebouwd te hebben, die het Mercedes serieus lastig kon maken. Ferrari pakte vier overwinningen in de eerste seizoenshelft, waarvan twee één-twee overwinningen. Ter vergelijking: de laatste één-twee overwinning van Ferrari was tijdens de GP van Duitsland in 2010. Tot en met de Grand Prix van Hongarije liep alles dan ook op rolletjes voor Ferrari, dat weer helemaal terug leek te zijn.

Dieptepunten: De tweede seizoenshelft. Vanaf het moment dat de zomerstop ten einde kwam, liep het mis voor Ferrari. In België ging het nog aardig, maar in Italië werd het team op eigen grond zoek gereden door Mercedes. Toen het Formule 1-circus Europa verliet ging het definitief mis voor Ferrari. Door technische mankementen en persoonlijke fouten verloor het team veel terrein op Mercedes. Dat bleek niet meer goed te maken en het seizoen ging dan ook als een nachtkaars uit, op de GP van Brazilië na. Die won Sebastian Vettel nog wel, maar de glans was er vanaf omdat Lewis Hamilton de wedstrijd ervoor wereldkampioen werd. Lees verder onder de foto.

Conclusie: Ferrari draaide een seizoen met twee helften, letterlijk en figuurlijk gezien. De eerste seizoenshelft was perfect, maar de tweede seizoenshelft was slecht te noemen. Toch is het fijn om te zien dat Mercedes weer wat meer weerstand krijgt en niet alle overwinningen een appeltje-eitje zijn voor het Duitse team. Er wordt echter een titel verwacht in Maranello, aangezien de laatste alweer bijna 10 jaar geleden is. Het team heeft dus nog genoeg werk te verzetten. Eindcijfer: 8,5

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'