© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Rapport Jolyon Palmer: Uitstel van executie

07 aug. 2017 14:54 Ruud Dimmers 0 reacties
Het tweede Formule 1 seizoen van Jolyon Palmer bij Renault is tot op heden een regelrechte mislukking. De Brit weet geen moment te imponeren en is geen partij voor teamgenoot Nico Hulkenberg. Na elf races staat de teller nog op nul punten.

Jolyon Palmer scoort een dikke onvoldoende bij Renault

Algemeen

Jolyon Palmer kreeg van Renault een herkansing in 2017. Vorig jaar debuteerde hij in de F1 bij het Franse team en wist zichzelf in de tweede seizoenshelft wat vaker te tonen. Teamgenoot Kevin Magnussen vertrok naar Haas en met Nico Hulkenberg heeft Palmer nu een ervaren en sterke coureur aan zijn zijde.

De Renault is niet bijzonder betrouwbaar en Palmer staat vaak vooraan als het om pech gaat. Iets dat funest is voor het zelfvertrouwen van een coureur die onder druk staat. De afgelopen anderhalf jaar kan Palmer iedere dag lezen dat hij vervangen wordt, maar voorlopig houdt Renault aan hem vast.

De beste prestaties

Drie keer toe was Palmer dicht bij zijn eerste punt van het seizoen. In Monaco, Canada en Oostenrijk finishte hij op een elfde positie. 

De slechtste prestaties

Jolyon Palmer maakt gewoon teveel fouten. Hij begon er het seizoen mee en trok die lijn door. Onder andere in Australië, Azerbeidzjan en Hongarije stond hij minimaal een keer in de muur. 

In de kwalificaties wordt Palmer compleet ingemaakt door Hulkenberg. 11-0 is een pijnlijke tussenstand en de Brit is de enige coureur die zijn teamgenoot nog geen enkele keer versloeg. Het verschil tijdens de trainingen en races is vaak een kleine seconde per ronde. Na elf races staat de teller nog altijd op nul punten, terwijl Hulkenberg er al 28 achter zijn naam heeft staan.

Oordeel

Jolyon Palmer is een blok aan het been van Renault. De Brit weet het team niet vooruit te helpen en is niet in staat om partij te bieden aan teamgenoot Nico Hulkenberg. De vierde positie in het WK is al lang en breed uit beeld en Palmer moet punten gaan scoren wil het team de vijfde positie in het WK veroveren. Renault is erg coulant, maar het is uitstel van executie voor Jolyon.

Cijfer: 4,0

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen