© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Rapport Kevin Magnussen: Wisselvalligheid alom

09 aug. 2017 12:15 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 carrière van Kevin Magnussen is er vaak een van uitersten. Zijn debuut bij McLaren leverde hem direct een podiumplaats op, maar werd gevolgd door races waarin de Deen onzichtbaar is. Bij Renault herhaalde zich dat scenario en bij Haas zien we eenzelfde beeld.

Kevin Magnussen lost belofte als groot talent niet in

Kevin Magnussen kan een aardig potje sturen en beschikt zeker over genoeg talent om het langere tijd in de Formule 1 vol te houden. Het mega-talent dat hij zou zijn, laat hij toch veel te weinig zien. Wisselvalligheid is al zijn hele F1-carrière troef en ook dit seizoen bij Haas F1 zien we dat terug.

© Haas F1

De hoogtepunten

De achtste plaats in China is ongetwijfeld het hoogtepunt van het seizoen. In moeilijke condities kwam Magnussen boven drijven. Zijn beste seizoensresultaat is echter een zevende plaats in Baku, maar in die race waren er voor nagenoeg iedere finisher punten weggelegd.

De grootste opsteker is dat Magnussen voor het eerst in zijn carrière een tweede seizoen uit gaat komen voor een team. Haas F1 heft hem bevestigd voor 2018, wat hem de kans geeft om iets op te bouwen.

De dieptepunten

De wisselvalligheid van Kevin Magnussen past dit seizoen ook bij het team van Haas. Beiden zijn zoekende naar de juiste vorm. Teamgenoot Romain Grosjean scoorde 18 punten, ten opzichte van 11 punten voor Magnussen. In de kwalificaties is de stand 7-4 in het voordeel van Grosjean.'

Magnussen moet dit seizoen liefst zes maal zijn auto afstaan aan Antionio Giovinazzi tijdens de vrije trainingen, terwijl teamgenoot Grosjean dat slechts een keer moet doen. Het is duidelijk wie de nummer een is binnen Haas F1.

Oordeel

Er mag nog wel een schepje bovenop bij Kevin Magnussen. Het blijft wachten op die race waarin hij imponeert, zoals teamgenoot Grosjean bijv. in Oostenrijk.

Het meest teleurstellende is wel dat Magnussen zijn grote belofte nog niet in weet te lossen. Er zijn te weinig momenten waarop hij zichzelf weet te onderscheiden. Zijn derde seizoen in de Formule 1 brengt voorlopig op de baan niet het verwachte spektakel. 

Cijfer 5,5

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen