Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rapport Kevin Magnussen: Wisselvalligheid alom

De Formule 1 carrière van Kevin Magnussen is er vaak een van uitersten. Zijn debuut bij McLaren leverde hem direct een podiumplaats op, maar werd gevolgd door races waarin de Deen onzichtbaar is. Bij Renault herhaalde zich dat scenario en bij Haas zien we eenzelfde beeld.

Kevin Magnussen kan een aardig potje sturen en beschikt zeker over genoeg talent om het langere tijd in de Formule 1 vol te houden. Het mega-talent dat hij zou zijn, laat hij toch veel te weinig zien. Wisselvalligheid is al zijn hele F1-carrière troef en ook dit seizoen bij Haas F1 zien we dat terug.

De hoogtepunten De achtste plaats in China is ongetwijfeld het hoogtepunt van het seizoen. In moeilijke condities kwam Magnussen boven drijven. Zijn beste seizoensresultaat is echter een zevende plaats in Baku, maar in die race waren er voor nagenoeg iedere finisher punten weggelegd. De grootste opsteker is dat Magnussen voor het eerst in zijn carrière een tweede seizoen uit gaat komen voor een team. Haas F1 heft hem bevestigd voor 2018, wat hem de kans geeft om iets op te bouwen. De dieptepunten De wisselvalligheid van Kevin Magnussen past dit seizoen ook bij het team van Haas. Beiden zijn zoekende naar de juiste vorm. Teamgenoot Romain Grosjean scoorde 18 punten, ten opzichte van 11 punten voor Magnussen. In de kwalificaties is de stand 7-4 in het voordeel van Grosjean.' Magnussen moet dit seizoen liefst zes maal zijn auto afstaan aan Antionio Giovinazzi tijdens de vrije trainingen, terwijl teamgenoot Grosjean dat slechts een keer moet doen. Het is duidelijk wie de nummer een is binnen Haas F1. Oordeel Er mag nog wel een schepje bovenop bij Kevin Magnussen. Het blijft wachten op die race waarin hij imponeert, zoals teamgenoot Grosjean bijv. in Oostenrijk. Het meest teleurstellende is wel dat Magnussen zijn grote belofte nog niet in weet te lossen. Er zijn te weinig momenten waarop hij zichzelf weet te onderscheiden. Zijn derde seizoen in de Formule 1 brengt voorlopig op de baan niet het verwachte spektakel. Cijfer 5,5

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi