Rapport Kimi Raikkonen: De ideale tweede rijder voor Ferrari

10 aug. 2017 07:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 seizoen verloopt voor Kimi Raikkonen zoals we van hem gewend zijn. Hij heeft zijn betere weekenden, maar over het algemeen komt hij gewoon tekort ten opzichte van Sebastian Vettel. Voor de Duitser is Raikkonen dan ook de ideale teamgenoot.

Kimi Raikkonen vormt geen enkele bedreiging voor Sebastian Vettel

Kimi Raikkonen wacht alweer vier seizoenen op een Formule 1 zege. Dit seizoen komt hij er steeds dichter bij en in Hongarije had hij kunnen winnen, maar Ferrari koos (terecht) voor Sebastian Vettel. Raikkonen speelt tweede viool bij de Italianen, maar het lijkt hem weinig meer te deren. 

De hoogtepunten

Pole in Monaco! Het absolute hoogtepunt voor Raikkonen. Tijdens de race was Vettel de hele tijd sneller en zat op de bagagedrager van de Fin. Via een andere pitstopstrategie kwam de Duitser voor Vettel om vervolgens eenvoudig bij hem weg te rijden.

In Hongarije kon Raikkonen bijna profiteren van de pech van Vettel. De Duitser kampte met een technisch probleem aan zijn auto en moest zo tempo inleveren. De Fin sloot aan en liet weten dat hij sneller was. Het team koos voor het WK-belang en liet hem niet voorbij aan Vettel. Raikkonen zelf vond het allemaal wel best.

De dieptepunten

Over het algemeen is Kimi Raikkonen niet snel genoeg. Daar waar zijn landgenoot Bottas bij Mercedes de druk vol op Hamilton kan zetten, lukt dat Kimi niet bij Ferrari. Te vaak is hij een halve seconde per ronde langzamer dan Vettel. Dat is teveel.

De achterstand van 86 punten in het WK komt niet door pech, maar voornamelijk doordat Raikkonen de vierde man is. Vettel, Bottas en Hamilton presteren constanter en zijn meestal sneller. Slechts drie keer stond Raikkonen in 2017 op het podium, tegenover acht podiumplaatsen voor Vettel.

Vanuit Ferrari krijgt hij met regelmaat kritiek op zijn instelling. Door de grote achterstand op de toppers in het WK kan Ferrari de constructeurstitel wel vergeten.

Oordeel

Raikkonen profiteert van de betere vorm van Ferrari dit seizoen. In races waarin hij echt moet knokken heeft hij het moeilijk. Pijnlijk was dat Vettel hem in Canada met speels gemak voorbij ging, ondanks een extra stop. 

De 'oude' Raikkonen is zijn wilde haren al lang kwijt. Inhaalacties en ouderwetse spijkerharde gevechten zien we helaas niet meer van hem. Of Ferrari zijn contract verlengd of hem op straat zet... het zal Kimi 'bwoah' uitmaken.

Wat ons betreft zijn er genoeg andere rijders die meer uit de Ferrari halen dan Raikkonen op dit moment doet.

Cijfer 6,5

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen