Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rapport Kimi Raikkonen: De ideale tweede rijder voor Ferrari

Het Formule 1 seizoen verloopt voor Kimi Raikkonen zoals we van hem gewend zijn. Hij heeft zijn betere weekenden, maar over het algemeen komt hij gewoon tekort ten opzichte van Sebastian Vettel. Voor de Duitser is Raikkonen dan ook de ideale teamgenoot.

Kimi Raikkonen wacht alweer vier seizoenen op een Formule 1 zege. Dit seizoen komt hij er steeds dichter bij en in Hongarije had hij kunnen winnen, maar Ferrari koos (terecht) voor Sebastian Vettel. Raikkonen speelt tweede viool bij de Italianen, maar het lijkt hem weinig meer te deren.

De hoogtepunten Pole in Monaco! Het absolute hoogtepunt voor Raikkonen. Tijdens de race was Vettel de hele tijd sneller en zat op de bagagedrager van de Fin. Via een andere pitstopstrategie kwam de Duitser voor Vettel om vervolgens eenvoudig bij hem weg te rijden. In Hongarije kon Raikkonen bijna profiteren van de pech van Vettel. De Duitser kampte met een technisch probleem aan zijn auto en moest zo tempo inleveren. De Fin sloot aan en liet weten dat hij sneller was. Het team koos voor het WK-belang en liet hem niet voorbij aan Vettel. Raikkonen zelf vond het allemaal wel best. De dieptepunten Over het algemeen is Kimi Raikkonen niet snel genoeg. Daar waar zijn landgenoot Bottas bij Mercedes de druk vol op Hamilton kan zetten, lukt dat Kimi niet bij Ferrari. Te vaak is hij een halve seconde per ronde langzamer dan Vettel. Dat is teveel. De achterstand van 86 punten in het WK komt niet door pech, maar voornamelijk doordat Raikkonen de vierde man is. Vettel, Bottas en Hamilton presteren constanter en zijn meestal sneller. Slechts drie keer stond Raikkonen in 2017 op het podium, tegenover acht podiumplaatsen voor Vettel. Vanuit Ferrari krijgt hij met regelmaat kritiek op zijn instelling. Door de grote achterstand op de toppers in het WK kan Ferrari de constructeurstitel wel vergeten. Oordeel Raikkonen profiteert van de betere vorm van Ferrari dit seizoen. In races waarin hij echt moet knokken heeft hij het moeilijk. Pijnlijk was dat Vettel hem in Canada met speels gemak voorbij ging, ondanks een extra stop. De 'oude' Raikkonen is zijn wilde haren al lang kwijt. Inhaalacties en ouderwetse spijkerharde gevechten zien we helaas niet meer van hem. Of Ferrari zijn contract verlengd of hem op straat zet... het zal Kimi ' bwoah' uitmaken. Wat ons betreft zijn er genoeg andere rijders die meer uit de Ferrari halen dan Raikkonen op dit moment doet. Cijfer 6,5

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"