© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Rapport Lance Stroll: Succes is niet te koop

08 aug. 2017 09:10 Ruud Dimmers 0 reacties
Zonder twijfel is Lance Stroll een van de meest besproken coureurs van dit seizoen. De 18-jarige zoon van miljardair Stroll Sr. krijgt het vaak zwaar voor zijn kiezen. Ondanks een zeer intensieve voorbereiding, privétests en alles wat te koop is, kon Lance niet imponeren. Op een zondag in Baku na.

Lance Stroll kan imago van rijkeluiskind niet van zich af racen

De Formule 1 is een harde wereld waarin de beste coureurs ter wereld strijden. Om in deze wereld te komen is veel talent nodig en/of sponsorgeld. Om het laatste zit Lance Stroll niet verlegen wat hem een plaats bij het F1-team van Williams bezorgde.

Het meest uitgebreide testprogramma ooit werd er opgesteld. Privétests overal ter wereld in een oude Williams werden betaald door vader Stroll. Alles wat er te koop was om zijn zoon beter voor te bereiden op de races werd door hem gekocht. Valt het nu mee of tegen wat Lance liet zien?

© Williams F1

De beste prestaties

Zonder twijfel Baku. Een foutloos weekend van Lance Stroll waarin hij profiteerde van alle chaos en pech van anderen. Het was het enige weekend waarin hij sneller was dan teamgenoot Massa, zichzelf in de top 10 kwalificeerde en dat ook nog eens omzette in WK-punten. Het werd uiteindelijk een fantastische derde plaats in een knotsgekke race.

Het was tot op heden het enige hoogtepunt van het seizoen voor Lance, of moeten we op de banken gaan staan voor een negende positie in Canada?

De slechtste prestaties

Het hele seizoen laat duidelijk zien dat Lance nog ontzettend veel moet leren. De nerveuze stuurbewegingen, de paniek in zijn stem en vaak het gebrek aan snelheid. Teamgenoot Massa is tijdens de kwalificaties en races gewoon een maat te groot. Vaak is het gat een halve tot hele seconde per ronde.

Races als Spanje en Engeland zijn complete drama's. In Spanje finishte Stroll als laatste en in Engeland wist hij nog net een Sauber voor te blijven... in een Williams! Offdays zonder enige reden. Lance is gewoon nog niet klaar voor de Formule 1 en het zoveelste bewijs daarvoor was er in Monaco. Paniekerig vertelde hij het team dat hij bang was om te crashen na de safety car situatie. "Please help me!"

Oordeel

De Formule 1 komt gewoon nog te vroeg voor Lance Stroll. De jongen heeft zeker wel talent, maar het komt er totaal niet uit. Hij is het bewijs dat je met geld niet alles kan kopen. Alle miljoenen die zijn vader nog maandelijks uittrekt om zijn zoon beter te maken zijn bijna lachwekkend. Geen enkele andere coureur heeft deze luxe van het extra testen. Stroll is geen Verstappen en had er beter aan gedaan om nog een jaar (of twee) te rijpen in de Formule 2. En wat Williams betreft? Het is een schande dat een team met haar status het moet hebben van een pay-driver en een uitgerangeerde Braziliaan als coureurs.

Cijfer 4,5

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen