Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rapport Pascal Wehrlein: Presteert goed, maar moet verkassen bij Sauber

Het Formule 1 team van Sauber behaalde in 2017 tot dusver vijf WK-punten. Een mooie prestatie, waarbij alle vijf de punten afkomstig zijn van Pascal Wehrlein. Ondanks zijn goede resultaten is er in 2018 geen plaats meer voor hem bij Sauber.

Pascal Wehrlein is een van de grotere talenten in de Formule 1. Ondanks dat hij dit seizoen uitstekend presteert bij het achterhoedeteam van Sauber moet hij volgend jaar plaatsmaken. De Duitser beschikt niet over sponsorgeld wat broodnodig is. Doordat het aantal beschikbare plaatsen gering is, moet Wehrlein zelfs vrezen voor zijn F1-loopbaan.

De hoogtepunten Verraste vriend en vijand met een prachtige achtste plaats tijdens de GP van Spanje. Een resultaat dat totaal niet past bij de matige Sauber. Het team rijdt als enige met een overjarige motor. Scoorde ook in de vreemde race in Baku met een tiende plaats nog een punt. Met vijf WK-punten heeft hij boven verwachting gepresteerd. Is bijna altijd sneller dan Marcus Ericsson, maar wordt soms tegengewerkt binnen het team van Sauber. De dieptepunten Moest de eerste twee races aan zich voorbij laten gaan door een nekblessure. Maakt weinig fouten, maar lijkt gevangen te zitten in de Sauber, de traagste auto van het veld. Wordt stilaan moedeloos van zijn onzekere toekomst. Bij Sauber kiest men voor het geld van Ericsson, waardoor zijn carrière wederom op de tocht staat. Oordeel Pascal Wehrlein is te goed voor Sauber. Hij is niet de meest geliefde coureur binnen de paddock, maar laat dit jaar zien dat hij toe is aan een volgende stap. Hij moet hopen op een kans bij Williams-Mercedes met de steun van de motorleverancier of een verrassende move bij Force India. Cijfer 7,0

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi