© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Rapport Pascal Wehrlein: Presteert goed, maar moet verkassen bij Sauber

11 aug. 2017 07:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Sauber behaalde in 2017 tot dusver vijf WK-punten. Een mooie prestatie, waarbij alle vijf de punten afkomstig zijn van Pascal Wehrlein. Ondanks zijn goede resultaten is er in 2018 geen plaats meer voor hem bij Sauber.

Pascal Wehrlein bevindt zichzelf in een lastige situatie

Pascal Wehrlein is een van de grotere talenten in de Formule 1. Ondanks dat hij dit seizoen uitstekend presteert bij het achterhoedeteam van Sauber moet hij volgend jaar plaatsmaken. De Duitser beschikt niet over sponsorgeld wat broodnodig is. Doordat het aantal beschikbare plaatsen gering is, moet Wehrlein zelfs vrezen voor zijn F1-loopbaan.

© Sauber F1

De hoogtepunten

Verraste vriend en vijand met een prachtige achtste plaats tijdens de GP van Spanje. Een resultaat dat totaal niet past bij de matige Sauber. Het team rijdt als enige met een overjarige motor. Scoorde ook in de vreemde race in Baku met een tiende plaats nog een punt.

Met vijf WK-punten heeft hij boven verwachting gepresteerd. Is bijna altijd sneller dan Marcus Ericsson, maar wordt soms tegengewerkt binnen het team van Sauber.

De dieptepunten

Moest de eerste twee races aan zich voorbij laten gaan door een nekblessure. Maakt weinig fouten, maar lijkt gevangen te zitten in de Sauber, de traagste auto van het veld.

Wordt stilaan moedeloos van zijn onzekere toekomst. Bij Sauber kiest men voor het geld van Ericsson, waardoor zijn carrière wederom op de tocht staat. 

Oordeel

Pascal Wehrlein is te goed voor Sauber. Hij is niet de meest geliefde coureur binnen de paddock, maar laat dit jaar zien dat hij toe is aan een volgende stap. Hij moet hopen op een kans bij Williams-Mercedes met de steun van de motorleverancier of een verrassende move bij Force India.

Cijfer 7,0

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen