© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Rapport: Pieken en dalen voor Haas F1 in tweede seizoen

15 dec. 2017 09:55 Rik Alkema 0 reacties
Het team van Haas begon dit jaar aan het tweede seizoen in de Formule 1. De Amerikaanse renstal begon in het eerste seizoen zeer sterk, maar zakte daarna in de tweede seizoenshelft weg. Dit seizoen ging het iets beter voor het team, al voerde wisselvalligheid nog altijd de boventoon.

Haas F1 nog altijd wisselvallig

Het team van Haas F1 is pas twee jaar oud en heeft nog een lange weg te gaan in de Formule 1. Het team zit nog steeds in een leerproces en ook het tweede seizoen werd optimaal benut om zoveel mogelijk te leren.

Hoogtepunten:

Eigenlijk lag het hoogtepunt voor Haas al voordat het nieuwe Formule 1-seizoen begon. Het vervangen van Esteban Gutierrez door Kevin Magnussen bleek namelijk een erg sterke zet.

Hoewel Haas even competitief was als vorig jaar, behaalde Magnussen 19 WK-punten, terwijl Gutierrez er vorig seizoen precies nul scoorde. Omdat Grosjean dit seizoen nagenoeg evenveel punten pakte als vorig jaar, behaalde Haas als team 18 punten meer dan vorig jaar.

Dieptepunten:

Het team van Haas is nog te wisselvallig. Waar het sommige wedstrijden makkelijk in de top 10 rijdt, rijdt het in andere races bijna achteraan. 

Vooral in het midden en aan het einde van het seizoen kreeg het team de auto niet werkend. Zo haalde Magnussen in het midden van het seizoen zeven wedstrijden achter elkaar geen punten en Grosjean aan het einde van het seizoen vier wedstrijden achter elkaar.

Als het team ambities heeft om hogerop te komen moet het die wisselvalligheid snel onder controle zien te krijgen. Gezien de steun van Ferrari moet dat toch niet onmogelijk zijn.

Lees verder onder de foto.

© Haas F1

Conclusie:

Haas doet het zeker niet slecht voor een team dat slechts twee seizoenen meedraait in de Formule 1. Het team kruipt langzaam uit de schulp, al moet het nog wel fors verbeteren om het de middenmoot echt lastig te maken.

Het team moet zich ook in het derde seizoen blijven ontwikkelen om de concurrentie voor te blijven, maar ontwikkeling lijkt niet het sterkste punt van het team. Dit seizoen leek vooral de coureurswissel te zorgen voor vooruitgang, terwijl de auto te weinig ontwikkeld werd.

Eindcijfer: 6,5

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen