© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Rapport Romain Grosjean: Alle remmen los na de zomerstop?

09 aug. 2017 19:20 Ruud Dimmers 0 reacties
Romain Grosjean is een van de meest getalenteerde coureurs in de Formule 1. De Fransman laat bij tijd en wijle zijn talent zien in de Haas, maar is dit seizoen even zo vaak in gevecht met zijn bolide.

Grosjean wisselt briljante races af met complete offdays

Denk je aan Grosjean, dan denk je direct aan de remmen. De Fransman klaagt al anderhalf jaar over zijn remmen en worstelt er nog altijd ieder weekend meer. We zouden Grosjean flink tekort doen om hem daarop te pakken, want Romain heeft veel meer in huis. Vorig jaar liet hij al mooie dingen zien in zijn Haas, dit seizoen wederom. De wisselvalligheid in zijn prestaties is helaas gebleven.

© Haas F1

De hoogtepunten

Romain Grosjean liet zichzelf weer in een aantal races gelden. Het weekend in Oostenrijk was ijzersterk met een zesde plaats als eindresultaat. Het was weer zo'n dag waarop de Fransman liet zien dat hij tot de beste coureurs op de grid behoort.

De prestaties in Bahrein en Monaco waren ook dik in orde, met twee achtste plaatsen. Bij het team van Haas is hij de onbetwiste leider.

De dieptepunten

Grosjean worstelt nog altijd met zijn remmen. Ieder weekend zien en horen we het. Fouten tijdens de trainingen en hele conversaties over de boordradio. Het is typerend voor de carrière van Grosjean die prachtige races afwisselt met weekenden waarin het totaal niet lukt. Een twintigste startplaats in Rusland is daar een voorbeeld van.

Romain wil graag hogerop en droomt van een stap naar Ferrari of Renault, maar moet daarvoor wel een constantere factor worden.

Oordeel

Talentvol, vermakelijk en niet te beroerd om zijn mening te geven. Durfde, ondanks zijn rol binnen de GPDA, zijn grote afkeer uit te spreken tegen de komst van de Halo. Grosjean verdient een beter team dan Haas, maar moet het wel zelf afdwingen. Met zijn 31 jaar begint de tijd te dringen om echt uit te groeien tot de subtop. 

Wil hij Ferrari of Renault overtuigen dat hij de man voor de toekomst is, dan moet er toch een schepje bovenop. In Romain's geval moeten dan letterlijk alle remmen los.

Cijfer 6,5

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen