Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rapport Romain Grosjean: Alle remmen los na de zomerstop?

Romain Grosjean is een van de meest getalenteerde coureurs in de Formule 1. De Fransman laat bij tijd en wijle zijn talent zien in de Haas, maar is dit seizoen even zo vaak in gevecht met zijn bolide.

Denk je aan Grosjean, dan denk je direct aan de remmen. De Fransman klaagt al anderhalf jaar over zijn remmen en worstelt er nog altijd ieder weekend meer. We zouden Grosjean flink tekort doen om hem daarop te pakken, want Romain heeft veel meer in huis. Vorig jaar liet hij al mooie dingen zien in zijn Haas, dit seizoen wederom. De wisselvalligheid in zijn prestaties is helaas gebleven.

De hoogtepunten Romain Grosjean liet zichzelf weer in een aantal races gelden. Het weekend in Oostenrijk was ijzersterk met een zesde plaats als eindresultaat. Het was weer zo'n dag waarop de Fransman liet zien dat hij tot de beste coureurs op de grid behoort. De prestaties in Bahrein en Monaco waren ook dik in orde, met twee achtste plaatsen. Bij het team van Haas is hij de onbetwiste leider. De dieptepunten Grosjean worstelt nog altijd met zijn remmen. Ieder weekend zien en horen we het. Fouten tijdens de trainingen en hele conversaties over de boordradio. Het is typerend voor de carrière van Grosjean die prachtige races afwisselt met weekenden waarin het totaal niet lukt. Een twintigste startplaats in Rusland is daar een voorbeeld van. Romain wil graag hogerop en droomt van een stap naar Ferrari of Renault, maar moet daarvoor wel een constantere factor worden. Oordeel Talentvol, vermakelijk en niet te beroerd om zijn mening te geven. Durfde, ondanks zijn rol binnen de GPDA, zijn grote afkeer uit te spreken tegen de komst van de Halo. Grosjean verdient een beter team dan Haas, maar moet het wel zelf afdwingen. Met zijn 31 jaar begint de tijd te dringen om echt uit te groeien tot de subtop. Wil hij Ferrari of Renault overtuigen dat hij de man voor de toekomst is, dan moet er toch een schepje bovenop. In Romain's geval moeten dan letterlijk alle remmen los. Cijfer 6,5

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden