© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Rapport Williams: na vette jaren weer terug bij af

15 aug. 2018 15:00 René Oudman 1 reacties
De zomerstop is in volle gang en dus is het tijd om terug te kijken op de eerste seizoenshelft van 2018. Wie waren er sterk en wie vielen er bijzonder tegen? Racingnews365 pikt elke dag een team uit en beoordeelt zowel de stal, als haar coureurs. Vandaag in deel tien: Williams.

Williams: 4

Als er één team is dat in 2018 finaal door de ondergrens is gezakt, dan is het absoluut Williams. De renstal die in het verleden prachtzeges behaalde en ettelijke keren wereldkampioen werd, is helemaal nergens meer. Het onervaren rijdersduo heeft niets in te brengen tegen de krankzinnig slechte bolide en kan slechts hopen dat het op een dag ineens de goede kant opgaat.

Williams verkeert in financieel noodweer, zag hoofdsponsor Martini al afhaken en weet dat het geld van de familie Stroll na dit seizoen richting voormalig concurrent Force India gaat. Williams heeft een wonder nodig, maar wonderen willen in de Formule 1 nog weleens plaatsvinden. Wie het tij echter kan keren is momenteel de hamvraag, eentje die niet zomaar te beantwoorden is.

 • Beste resultaat: achtste (één keer)
 • Beste startplaats: tiende (één keer)
 • Aantal WK-punten: vier

Lance Stroll: 4,5

Voor een jongen met een compleet Formule 1-seizoen ervaring en bovendien een podiumfinish achter zijn naam, is dat wat Lance Stroll dit jaar laat zien in- en intriest. De Canadees rijdt geen deuk in een pakje boter en inderdaad, de bolide waarmee hij het moet doen is een verschrikking, maar toch. Grote talenten kregen het in het verleden voor elkaar om een wagen waarmee niemand ze in staat achtte om een goed resultaat te noteren, naar de punten te rijden.

Stroll heeft precies vier puntjes weten te scoren en dat had hij te danken aan de chaos in Azerbeidzjan. Verbetering hoeft hij niet te tonen: zeker van een plekje in de Formule 1 is hij toch wel, aangezien vader Stroll het team van Force India over heeft genomen. Stroll is nog jong en zodoende zal er waarschijnlijk nog wel wat rek in de Canadees zitten, bovendien kán hij het echt wel – kijk maar naar Baku 2017 of de kwalificatie op Monza een paar maanden later. Voor dit moment maakt geld wat stom is echter andermaal recht wat krom is.

 • Beste resultaat: achtste (één keer)
 • Beste startplaats: tiende (één keer)
 • Aantal WK-punten: vier

Sergey Sirotkin: 5

De arme Sergey Sirotkin rijdt hopeloos achter de meut aan en er is vrij weinig wat hij daaraan kan veranderen. In tegenstelling tot teammaat Stroll is Sirotkin van onbesproken rijgedrag, maar in klinkende resultaten wil dat nog niet resulteren. Evenals zijn Williams-collega is de Rus bepaald geen pannenkoek. Echter, de Williams van dit seizoen is verre van ideaal voor coureurs die hun eerste stappen in de koningsklasse van de autosport proberen te zetten.

Sirotkin heeft niet zoveel centen als Stroll, maar de portemonnee is dik genoeg om nog een jaartje door te kunnen gaan bij Williams. Het valt te hopen voor de GP2-racewinnaar dat het lot hem nog een aantal keren spaart, zodat hij de hatelijke nul die achter zijn naam staat in ieder geval weg kan poetsen.

 • Beste resultaat: dertiende (één keer)
 • Beste startplaats: dertiende (één keer)
 • Aantal WK-punten: nul

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

 • Reageren op artikelen

 • Toegang tot exclusieve content

 • Win mooie prijzen met quizen en spellen

 • Profiteer van exclusieve voordelen