Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rapportcijfers Brazilië: Verstappen en Hamilton op eenzame hoogte, McLaren flatert

Tijdens het Grand Prix-weekend van Brazilië waren Max Verstappen en Lewis Hamilton wederom een klasse apart vergeleken met de rest van het veld. Ook Ferrari scoorde erg goed, terwijl McLaren juist kostbare punten liet liggen.

Bij de drie toppers op Interlagos kunnen Lewis Hamilton en Max Verstappen natuurlijk niet ontbreken. De twee titelrivalen trakteerden de Formule 1-fans wederom op een titanenstrijd. Achter de strijd tussen de twee kandidaten voor het WK is het ook spannend bij de constructeurs, zo vechten Ferrari en McLaren om P3 in het kampioenschap. Hieronder de toppers in Brazilië. Hamilton: 10 Wie na een diskwalificatie en een gridstraf voor een motorwissel nog een Grand Prix kan winnen, verdient een 10. Hamilton schitterde tijdens de sprintrace en ook op zondag won hij een bloedstollend gevecht met Verstappen. Weliswaar had de Mercedes-coureur een voordeel met zijn nieuwe verbrandingsmotor, maar de Brit reed een foutloos en uitzonderlijk goed weekend. Verstappen: 9.5 Ook Verstappen reed een nagenoeg foutloos weekend in Brazilië. Dit zijn we net als bij Hamilton zo onderhand van de Nederlander gewend. Bijna kon hij de sprintrace en de race op zijn naam schrijven, maar Mercedes was net wat te snel op Interlagos. Schadebeperking voor Verstappen en Red Bull in Brazilië na weer een geweldige race voor de titelkandidaat van 2021. Ferrari: 8.5 De Scuderia scoorde enorm goed in een cruciaal weekend voor P3 in de constructeursstand. Carlos Sainz pakte een extra punt door als derde te finishen tijdens de sprintrace en op zondag was P5 en P6 voor respectievelijk Charles Leclerc en Sainz het hoogst haalbare achter topteams Mercedes en Red Bull. De Italiaanse renstal staat nu 31 en een halve WK-punt voor op concurrent McLaren in de constructeursstand.

Tsunoda en McLaren stellen teleur

Zoals bij elke race zijn er ook een aantal tegenvallers. Vooral bij McLaren was het een matig weekend waarin de Britse renstal belangrijke punten liet liggen. Ook waren de prestaties van AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda wederom niet om over naar huis te schrijven. Norris: 5 In de sprintrace finishte Lando Norris als zesde, wat een prima resultaat is voor McLaren. Bij de start van de Grand Prix van Brazilië vergooide de Britse coureur echter een kans om de Ferrari-coureurs af te troeven. Door te vroeg in te sturen op Sainz kreeg Norris een lekke band, waarna zijn race in het water viel. Eigen schuld van de McLaren-rijder. Tsunoda: 4.5 Wederom een slecht weekend voor Tsunoda. De Japanner valt tegen in zijn eerste Formule 1-seizoen en ook in Brazilië ging het niet zo goed. Een inhaalactie op Lance Stroll mislukte, waardoor de AlphaTauri-bolide schade opliep en Tsunoda een tijdstraf van 10 seconden kreeg. Er was ook geen ruimte voor een inhaalactie. Met P15 en nul punten een weekend om snel te vergeten. McLaren: 5 Het ging niet goed bij de Britse renstal op Interlagos. Het team had al een kleine achterstand op Ferrari voor P3 in de constructeursstand en zag dit gat vergroten in Brazilië. Een slechte race van Norris en een uitvalbeurt van Daniel Ricciardo zorgde voor een weekend zonder punten. Dit kan een bepalend weekend geweest zijn voor de strijd tussen McLaren en Ferrari.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi