© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Tussenrapporten: de vijf slechtste Formule 1-coureurs van 2018

12 jul. 2018 07:55 Jan van der Burgt 0 reacties
Het verstrijken van de tiende van 21 Grand Prixs vormt een mooi moment om eens terug te blikken op de eerste helft van het seizoen. In dit eerste deel behandelen we de vijf slechtst presterende F1-coureurs van 2018, of om met kwalificatietermen te spreken, de afvallers van Q1.

Lance Stroll - 3,0
De Canadees is bezig aan zijn tweede volledige seizoen voor Williams en in de Formule 1. Waar teambaas Claire Williams en hijzelf roepen dat hij grote stappen maakt, ziet de buitenwereld wat anders. Stroll maakt zo mogelijk nog meer fouten dan vorig jaar en van positieve uitschieters is anno 2018 ook geen sprake meer.

Nu is de Williams FW41 natuurlijk ook een barrel van een auto, maar alsnog wordt hij daarmee verslagen door zijn minder ervaren teamgenoot Sergey Sirotkin, die overigens ook nooit de roem van een wereldtitel zal ervaren. Het geld van papa Stroll houdt de jongeling echter aan boord en met datzelfde geld klopt Stroll inmiddels ook aan bij andere teams.

Romain Grosjean - 4,0
De jaren waarin Romain Grosjean in de Lotus-Renault kon imponeren liggen ver achter ons. Wat ons momenteel van bijblijft van de Fransman zijn zijn vele onnodige fouten en crashes en de straatlengte achterstand die hij heeft ten opzichte van teamgenoot Kevin Magnussen. Crashen achter de safety car is een doodzonde, anderen meenemen in je overmoed zoals in Barcelona is ronduit dom.

Even, héél even leek het erop dat Grosjean het lek boven had met een uitstekende race op de Red Bull Ring, maar dat bleek ijdele hoop. Het is te hopen voor hem dat hij het tij in de tweede helft van 2018 nog kan keren, anders kan het weleens sneller afgelopen zijn met zijn carrière dan hij zelf had gehoopt.

Sergey Sirotkin - 4,5
Ach, Sergey Sirotkin heeft het ook niet makkelijk. Debuteer je bij één van de meest roemruchte teams uit de Formule 1-geschiedenis, is die auto niet vooruit te branden! Williams is niet meer wat het ooit geweest was en stelt de jonge Rus niet in staat om te schitteren. Dat kan hij hooguit doen door Lance Stroll te verslaan, maar ook dat wisselt hij af met onnodige (beginners)fouten.

Marcus Ericsson - 5,0
De Sauber-Zweed rijdt al sinds jaar en dag voor Sauber en behoort daar inmiddels tot het meubilair. Maar in 2018 laat Ericsson opnieuw zien dat hij niet puur vanwege zijn kwaliteiten in de Formule 1 blijft hangen. Teamgenoot Charles Leclerc dikt het gevoel dat Ericsson weinig in de sport te zoeken heeft nog eens extra aan door dingen te doen met de Sauber waar Ericsson nooit toe in staat is geweest.

"Als ik een foutloos weekend rijdt, kan ik misschien aanhaken bij Charles", zo liet Ericsson recent optekenen. Het is een optimistische inschatting die echter getuigt van een compleet gebrek aan zelfreflectie. Marcus Ericsson is bij lange niet de slechte F1-piloot ooit, maar hij is zeker ook geen Charles Leclerc.

Stoffel Vandoorne - 5,0
Sympathiek als hij is, gun je Stoffel Vandoorne zoveel meer. De McLaren MCL33 was niet het wonderkind waar iedereen bij het team op had gehoopt. Zelfs Fernando Alonso kan er geen wonderen mee verrichten. De Spanjaard krijgt er echter wel meer mee voor elkaar dan Stoffel Vandoorne. Aanzienlijk meer moeten we wel stellen.

Ooit werd de Vlaming bestempeld als een groot talent, iemand die het in de toekomst Max Verstappen lastig zou kunnen maken. Met acht punten op de teller ten opzichte van de veertig punten van Alonso maakt hij het echter vooral zichzelf lastig.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen