Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rapportcijfers GP Emilia-Romagna: Verstappen en Albon mijlenver uiteen

De Grand Prix van Emilia-Romagna leek een slaapverwekkende vertoning te worden, maar in de slotfase kwam de race toch los. Een negatieve hoofdrol was er wederom weggelegd voor Alexander Albon, terwijl in de andere Red Bull-pitbox buiten de schuld van Max Verstappen om niet werd gescoord.

Het waren de twee grote vedetten van dit moment, te weten Lewis Hamilton en Max Verstappen, die dit weekend geen stap verkeerd zetten. Zijn gaan met de mooie cijfers aan de haal, terwijl een enkeling wederom met onvoldoendes op hun rapport huiswaarts keren. Helaas voor Alexander Albon is ook hij er daar weer één van. DNF. Pierre Gasly: 8,5 Wat een topweekend werkte Pierre Gasly af. Hij evenaarde zijn beste startpositie ooit (4e) en wist lange tijd vast te houden aan de vijfde plaats. Helaas gooide een probleem met waterdruk roet in het eten. DNF. Esteban Ocon: 6,5 Waar Daniel Ricciardo schitterde, liet Esteban Ocon het toch een beetje afweten. Hij verdedigde immers de eer van het Renault in het midden van het middenveld, Ricciardo deed dat vooraan. DNF. Kevin Magnussen: 6,5 Zijn race was over toen hij door Sebastian Vettel achterstevoren werd getikt. Hij wilde wel doorrijden, want dat 'is zijn werk', maar men besloot toch dat hij uit moest vallen. DNF: Max Verstappen: 8,5 Tot en met zijn uitvallen zette Max Verstappen geen stap verkeerd. Hij haalde het maximale uit zijn kwalificatie en toonde in de race geduld om Valtteri Bottas op het juiste moment aan te vallen. Een brokstuk werd zijn rechterachterband waarschijnlijk fataal. DNF. George Russell: 6,0 Dom, dom, dom! Niet voor het eerst gooide George Russell een goede kans op punten zelf weg. Natuurlijk, hij schoot op koude banden de muur in, maar vijftien anderen wisten hem daar wel op de baan te houden, waarvan er tien wél punten scoorden. 15. Alexander Albon: 4,0 De druk staat er vol op bij Albon aan daar gedijt hij niet goed onder. Twee keer een spin op een cruciaal moment (in de kwalificatie én in de race) is precies wat Red Bull op dit moment niet van hem wil zien. 14. Lance Stroll: 5,0 Wat is er na de crash van Stroll op Mugello met hem gebeurd? Hij was natuurlijk nooit de grote vedette, maar nu rijdt hij al helemaal geen deuk meer in pakje boter. Is geen schim van zijn teamgenoot. 13. Sebastian Vettel: 5,0 Wederom zat er een straatlengte tussen Charles Leclerc en zijn meer ervaren teamgenoot. Verslagen worden door een Williams in de kwalificatie, ook al is dat Russell, is niet fraai. Het tikje op de achterkant van Magnussen evenmin. De slechte Ferrari-pitstop ontnam hem een kans op punten, niet zijn schuld 12. Romain Grosjean: 6,0 Grosjean bleef uit de penarie vandaag, maar moest toezien hoe Nicholas Latifi hem voor bleef. Deels de verdienste van de Canadees natuurlijk, maar toch. Wederom geen indrukwekkend optreden, maar dat mag met de onderontwikkelde Haas-bolide ook niet verwacht worden. 11. Nicholas Latifi: 7,0 Hij doet waar zijn teamgenoot niet in slaagde, namelijk zijn Williams over de streep sturen. De elfde plaats toont aan wat er in zo'n hectische race mogelijk kán zijn, maar helaas voor hem viel het dubbeltje wéér de andere kant op.

10. Antonio Giovinazzi: 6,0 Hij vierde contractverlenging bij Alfa Romeo met een enkel puntje. In dit geval was op de baan blijven daarvoor genoeg, zeker in de hectische slotfase van de race. In de kwalificatie was roemloos laatste. 9. Kimi Raikkonen: 7,0 Finishte maar één plaats voor zijn teamgenoot, maar binnen de mogelijkheden van de Alfa Romeo was dat het hoogst haalbare. Raikkonen maximaliseerde het resultaat. 8. Lando Norris: 7,0 McLaren wist in het fraaie gevecht in het middenveld nauwelijks te imponeren. In Norris en Sainz beschikt McLaren echter over de coureurs om ook dan de klus te klaren. 7. Carlos Sainz: 7,0 Van Sainz kan je eigenlijk hetzelfde zeggen als van Norris. De twee reden de hele race in elkaars buurt, wat aantoont dat beide coureurs het maximale uit de McLaren op dit specifieke circuit hebben gehaald. 6. Sergio Perez: 8,5 Auw, auw, auw. Pijnlijk, die laatste pitstop. Het was een gok, maar na afloop gaf hij toe dat het de verkeerde was. Hij reed, grotendeels op strategie, een dijk van een inhaalrace en waarschijnlijk zat het podium erin als hij niet die laatste pitstop had gemaakt. 5. Charles Leclerc: 8,0 Hij heeft de vorm helemaal te pakken, maar wordt natuurlijk nog altijd geremd door de beperkingen van zijn Ferrari. Hij kruipt echter steeds dichter naar de kop van het middenveld, op meer constante basis. 4. Daniil Kvyat: 9,0 De 'torpedo' leek wel een raket na de herstart. Hij schoot zichzelf in één klap richting P4, waar zijn opmars werd gestuit door Daniel Ricciardo. Helaas voor hem gaf Helmut Marko meteen te verstaan dat hij hier alsnog zijn AlphaTauri-zitje niet mee veiligstelt. 3. Daniel Ricciardo: 8,5 Wat een topoptreden van Ricciardo weer. Het tweede podium van het jaar. Hij voelt zich de laatste tijd echt één met de auto en dat maakt dat we de Australiër weer ouderwets van voren zien. 2. Valtteri Bottas: 8,0 Als we Mercedes moeten geloven verrichte Valtteri Bottas een heldendaad door met de gehavende auto de rondetijden te rijden die hij reed. Of hij daadwerkelijk een seconde sneller had kunnen zijn, wagen we te betwijfelen, net zoals we betwijfelen of hij het Hamilton dan moeilijker had kunnen maken. 1. Hamilton: 9,0 Met elke nieuwe zege scherpt hij het recordaantal overwinningen verder aan. Er staat geen maat op Hamilton, zo ook niet tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. Kon versnellen als het moest en consolideren als het kon.

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"