Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rapportcijfers GP Stiermarken: Verstappen floreert, vreemde dubbelrol Leclerc

Er stond geen maat op Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Stiermarken op de Red Bull Ring. Zijn beoordeling zal je misschien niet verbazen, maar wat toch te doen met Ferrari-coureur Charles Leclerc?

Toppers

1. Max Verstappen: 10 Heb jij Max Verstappen een fout zien maken afgelopen weekend? Wij niet in ieder geval. Met de precisie van een chirurg doet hij momenteel wat er van hem gevraagd wordt en misschien wel meer. Een saaie dominantie lijkt op de loer te liggen, maar niemand die daar in Nederland om maalt. DNF. George Russell: 8,0 Voor George Russell is de opdracht heel simpel. In een auto die uit zichzelf geen top tien-materiaal is, is het aan hem om te profiteren om het moment dat onverwachte kansen zich voordoen. De touche tussen Charles Leclerc en Pierre Gasly was zo'n kans. Opeens lag hij achtste en maakte hij zich op om Fernando Alonso aan te vallen, enkel om erachter te komen dat te Mercedes-motor niet meewerkte. 7. Charles Leclerc: 7,0 Is een 7.0 werkelijk goed genoeg om bij de positieve uitschieters terecht te komen? Normaal gesproken niet, maar de race van Leclerc is er één met twee gezichten. Hij reed enerzijds een dijk van een inhaalrace, nadat hij na de eerste ronde al aan de staart van het veld kwam te liggen. Dat leverde hem de titel 'Driver of the Day' op.

Floppers

7. Charles Leclerc: 7,0 Anderzijds was Leclerc bij vrijwel elke touche in de race betrokken. Het is het soort foutjes dat de Monegask in dienst van Ferrari te vaak maakt. Natuurlijk, soms levert zijn agressieve rijstijl hem veel op, maar even vaak gaat er ook het nodige door verloren. Want wat was er wel niet mogelijk geweest als hij niet tegen Gasly aan was gereden? 13. Daniel Ricciardo: 4,5 Ricciardo heeft het geluk dat hij alles met die enorme smile van hem makkelijk van hem af kan lachen, maar op een gegeven moment moet er toch met een steeds kritischer blik naar de prestaties van de Australiër worden gekeken. Hij verdient heel wat miljoenen meer dan Lando Norris, maar presteert niet naar ratio. Met name zijn wisselvalligheid valt op. In Frankrijk was hij op het niveau van Norris, in Oostenrijk nergens. 14. Esteban Ocon: 4,5 Sinds Esteban Ocon een dik vet contract met Alpine tot en met 2023 heeft getekend, komt de Fransman er niet meer aan te pas. Voor de tweede keer op rij wordt hij veertiende, voor de tweede keer op grote achterstand van Fernando Alonso, die voor de derde keer op rij punten scoort en het roest van zich af schudt. Overige rapportcijfers: 2. Lewis Hamilton: 8,5 3. Valtteri Bottas: 7,5 4. Sergio Perez: 7,5 5. Lando Norris: 8,0 6. Carlos Sainz: 7,5 8. Lance Stroll: 7,5 9. Fernando Alonso: 7,5 10. Yuki Tsunoda: 7,0 11. Kimi Raikkonen: 7,0 12. Sebastian Vettel 6,0 15. Anotnio Giovinazzi: 6,0 16. Mick Schumacher: 7,0 17. Nikita Mazepin: 5,0 18. Nicholas Latifi: 5,5 DNF. Pierre Gasly: 7,5

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden