Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rapportcijfers GP Toscane: Verstappen scoort ondanks uitvalbeurt goed

Het was achteraf gezien niet het weekend van Max Verstappen, die met nul punten naar huis ging, maar toch was hij een van de betere coureurs op Mugello. Wie zakten er allemaal door het ijs en wie verdienen er een schouderklopje? Je leest het in onze rapportcijfers.

Wat een chaos was dat tijdens de Grand Prix van Toscane. Slechts twaalf coureurs haalden de finish, waarvan sommigen in positieve en sommige in negatieve zin opvielen. Ook bij de uitvallers kwam niet iedereen goed voor de dag. Het circuit van Mugello zorgde voor een prachtig Grand Prix-weekend. Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op het volledige weekend. 20. Gasly: 5,0 Duidelijk niet zijn weekend. In de kwalificatie vloog de winnaar van Monza er al in Q1 uit. In de race was hij een van de ongelukkige coureurs in de chaos van de eerste ronde. 19. Verstappen: 8,5 Dit had zijn race moeten worden. Uitstekende kwalificatie, goede eerste meters bij de start maar wederom Honda-problemen en een crash buiten zijn schuld om in de eerste ronde. 18. Sainz: 6,0 Een onschuldig slachtoffer van de massale crash na de herstart, terwijl hij nog zo'n goede start had gemaakt, waarna hij spinde na contact met een Racing Point-coureur. Wie weet hoe hoog hij had kunnen eindigen zonder die spin. 17. Giovinazzi: 4,5 Liet zich wel verrassen door de sterk afremmende Latifi, maar is hij de aanstichter van de grote crash na de herstart? 16. Magnussen: 5,5 Eveneens een slachtoffer van de massa crash, maar kende tot dan toe geen goed weekend. De laatste plaats in de kwalificatie was daar het voorbeeld van. 15. Latifi: 4,5 De aanstichter van de massa crash achter de SC? Raakte tot twee keer toe bijna een collega, werd uiteindelijk zelf hard geraakt. Te onbesuisd misschien? 14. Ocon: 7,0 Alle remmen los! Moest met een defect aan de remmen al redelijk vroeg in de race opgeven. Liep een puntenfinish op die manier mis. 13. Stroll: 8,0 Kende een prima race, tot het moment dat zijn band klapte – met een zware crash tot gevolg. Stroll was een podiumkandidaat, maar mocht zich nu gelukkig prijzen dat hij ongedeerd uit kon stappen. 12. Grosjean: 6,5 Knokte voor wat hij waard was, ging daarbij soms wild te werk. Dit is het maximale, zeker met veel schade aan zijn bolide door zijn betrokkenheid bij de crash aan het begin van de race. 11. Russell: 7,5 Wederom die verdomde elfde plaats voor de arme George Russell, die het zo erg verdient. Weer net geen eerste WK-punt. Zonde, want hij reed tot aan de laatste herstart gewoon heel goed en in de punten.

10. Vettel: 5,5 Nee, het zat hem weer niet mee. Was steevast veel langzamer dan Leclerc, werd geraakt in de eerste ronde. Een schamel puntje… 9. Raikkonen: 7,0 Ongelukkig bij de crash met Verstappen, waar hij niets aan kon doen. Vergooide punten door zijn tijdstraf, maar toch kan hij met twee punten tevreden zijn. 8. Leclerc: 8,0 Verbaasde vriend en vijand met zijn kwalificatie en openingsronde. Maar een race duurt 305 kilometer en daarin werd pijnlijk duidelijk hoe groot de achterstand van Ferrari is. 7. Kvyat: 8,0 He, Kvyat kan het nog! Een goed weekend voor de Rus die sneller was dan Gasly en een dikke puntenfinish had. 6. Norris: 7,0 McLaren had het relatief zwaar in Mugello, in tegenstelling tot vorige week in Monza. Norris maximaliseerde het resultaat en wist toch nog een mooie zesde plaats naar huis te rijden. 5. Perez: 7,5 Reed een degelijke race, met de ‘oude’ Racing Point-bolide met oude onderdelen reed hij naar een keurige klassering. 4. Ricciardo: 8,5 Was heerlijk aan het knokken. Reed met zijn hart en had bijna dat podium te pakken. Die tattoo voor Cyril gaat er komen! 3. Albon: 7,5 Eindelijk! Een race waarin alles voor hem op zijn plaats viel. Kwam qua pace nog wel flink tekort op Verstappen. 2. Bottas: 7,5 Liet zich de kaas makkelijk van het brood eten bij de eerste en tweede herstart, waarbij hij respectievelijk Hamilton en Ricciardo te makkelijk voorbij liet gaan. 1. Hamilton: 9,0 Deed nagenoeg alles goed dit weekend. Had het misschien lastig in de trainingen, maar hij stond er op de momenten dat het telde en domineerde de race.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi