Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rapportcijfers: Verstappen en Gasly superieur, Bottas stelt teleur

Tijdens de Grand Prix van Mexico zagen we vrijwel foutloze optredens van Max Verstappen en Pierre Gasly. Ook Lewis Hamilton en Sergio Perez scoorden hoog in de race op het Autodromo Hermanos Rodriguez.

DNF. Mick Schumacher 6 Kwalificeerde zich op P18, een halve seconde voor zijn teamgenoot. Veel meer is niet mogelijk in de bolide van Haas. Bij de start ging het echter fout, Schumacher was het slachtoffer van een incident in de eerste ronde en viel uit. DNF. Yuki Tsunoda 6,5 De Japanner leek eindelijk op weg te zijn naar een solide GP-weekend. Na een goede kwalificatie in de top tien viel hij echter eveneens uit bij een incident tijdens de start. Tsunoda kon hier echter weinig aan doen. 18. Nikita Mazepin 6 Kon de race uitrijden en veroorzaakte geen rare situaties op het circuit. Mazepin finishte drie rondes achter de leider in de wedstrijd, maar dat is meer te danken aan zijn bolide dan aan zijn rijkunsten. 17. Nicholas Latifi 5,5 Ook Williams doet vaak niet mee met de strijd in het middenveld, zo ook in Mexico. Latifi kende een matige kwalificatie en was hier bijna een seconde trager dan zijn teamgenoot. Hij startte de race vanaf P13 maar viel al snel een aantal plaatsen terug. 16. George Russell 6,5 Wederom een sterk resultaat op zaterdag, al had hij hier weinig aan. Door een motorwissel startte Russell vanaf de zestiende plaats, waar hij ook finishte. 15. Valtteri Bottas 6 Een zeer wisselvallig weekend voor Bottas. Tijdens de kwalificatie pakte de Fin overtuigend pole, maar in de race viel hij terug naar de achterhoede na een tik van Daniel Ricciardo. Hoewel Bottas hier weinig aan kon doen, lukte het hem niet om de middenveld-coureurs te passeren. En dat in een van de snelste auto's van de grid. 14. Lance Stroll 4,5 Reed in de race van P20 naar P14 maar had een slecht weekend. In de kwalificatie crashte hij zijn bolide al in Q1 en op zondag knalde hij bijna tegen de achterkant van de bolide van Lando Norris. Het was een rommelige kwalificatie en race voor de Canadees. 13. Esteban Ocon 5,5 Ook een matig weekend voor Ocon. De Fransman kwam in de sandwich tussen Tsunoda en Schumacher, beide coureurs vielen hierdoor uit. Het is lastig te bepalen of hij schade had en daardoor niet naar voren kon komen in het veld, maar het was geen topresultaat voor Ocon. 12. Daniel Ricciardo 6,5 Een prima resultaat tijdens de kwalificatie werd gelijk overschaduwd door een foutje tijdens de eerste ronde van de race. Ricciardo reed tegen de bolide van Bottas aan en moest naar binnen met schade. Hierna kon hij nog wel terugrijden naar de twaalfde plaats. 11. Antonio Giovinazzi 6,5 Giovinazzi had bijna zicht op wat WK-punten, maar zag zijn race in het water vallen door een strategische blunder van Alfa Romeo. Hier kon de Italiaan echter weinig aan veranderen. "Bedankt voor de 'geweldige' strategie", was de cynische opmerking van Giovinazzi na afloop van de verpeste race.

Hoge cijfers bij Gasly en Verstappen

10. Lando Norris 7,5 Startte vanaf de achttiende plaats na een motorwissel maar kon een puntje scoren. De strijd tussen McLaren en Ferrari om P3 in de constructeursstand is enorm spannend, het voordeel voor de Italiaanse renstal met één puntje verminderen kan dus belangrijk zijn. 9. Fernando Alonso 7 Vanaf de zestiende naar de negende plaats in een Alpine-bolide is een prima prestatie. Alonso trakteerde de Formule 1-kijker op een aantal mooie inhaalacties en kon een aantal punten scoren voor de Franse renstal. 8. Kimi Raikkonen 7 Een Alfa Romeo in de punten komt niet heel vaak voor. Startend vanaf de twaalfde plaats, een prima kwalificatieresultaat overigens, is P8 een goede finish voor Raikkonen. 7. Sebastian Vettel 7,5 Vettel haalde het hoogst haalbare in zijn Aston Martin-bolide. Ferrari, Red Bull en AlphaTauri waren beduidend sneller in Mexico. De zevende plaats, meer zat er niet in. 6. Carlos Sainz 7,5 Het was een goed weekend voor de Ferrari-coureurs. Door een dubbele puntenfinish staat de Italiaanse renstal weer derde in het WK der constructeurs, een verdiende 7,5 voor beide coureurs. 5. Charles Leclerc: 7,5 Zoals hierboven benoemd, een sterk resultaat voor Sainz en Leclerc. Alleen de topteams en Pierre Gasly waren te sterk voor de Scuderia. 4. Pierre Gasly: 9 Wederom had Gasly een foutloos en ontzettend sterk weekend. In zijn beste seizoen tot nu toe scoort de Fransman belangrijke punten door achter de podiumplaatsen te finish, een kunstje welke hij in Nederland ook al deed. Trainingen, kwalificatie en race, alles ging goed bij Gasly. 3. Sergio Perez: 8 Een podium halen terwijl je onder druk staat in je thuisland is een zeer sterke prestatie, al zei Perez zelf geen druk te hebben gevoeld. Een dikke 8 voor de Mexicaan, al had hij hoger gescoord als hij Hamilton nog had kunnen inhalen. Dit was met de snelheid van de RB16B mogelijk. 2. Lewis Hamilton: 8,5 Zoals we van Hamilton gewend zijn een zeer sterke race, al moest hij toegeven aan het late remmen van Max Verstappen bij de start van de race. Daarna werd al snel duidelijk dat de Brit niet snel genoeg was om zijn titelrivaal bij te houden. Wel kon hij Perez achter zich houden en beperkte hij het puntenverlies in de strijd om de titel. 1. Max Verstappen: 9,5 Wederom kende Verstappen een vrijwel perfect weekend. Met een gat van maar liefst zestien seconden won de Nederlander zeer overtuigend de GP van Mexico na een fraaie inhaalactie bij de start van de race. Foutloos reed hij naar de overwinning. Als Verstappen vanaf pole was gestart, had hij een 10 gescoord.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"